Tillman

Tillman

lauantai 19. helmikuuta 2022

SUWALKI GAP


 Kansan Uutiset kirjoittavat  tuoreessa kirjoituksessa Putinista. Lehti toteaa yksiselitteisesti, että Venäjän päämies on suurin ja ainoa sodanlietsoja  tämän hetken  Euroopassa. Kirjoituksesta  tulee mieleen muuan  konekiväriampuja Lahtinen, joka oli myös muuttanut  vuonna 1941  käsitystään itänaapurin  käyttäytymisestä ja sen tarjoamasta  paratiisista. Kaiken kaikkiaan  Kansan Uutisten kirjoitus on hyvin  kuvaava ja kiintoisa. Sen perusteella olemme Euroopassa kaulaamme myöden  nesteessä. Vain jotkun  huuhaa -vihervassari pystyvät enää elämään höttöunelmissaan

Yrjö oli Lahtisen  etunimi. Se esiintyy Edwin Laineen ohjaamassa Tuntemattomassa  vain yhden kerran. Tarkkana saa olla myös muiden  päähenkilöiden kohdalla, jos aikoo selvittää etunimet. Mutta tässä voisi siteraata nyt Hietasta, joka  kehotti tovereitaan " Kuulkka, mitä meidän Yrjö-poika sano !"

Munchnissä neuvotellaan taas. Sieltäkin  tulee kotiin joku Cumberlaine, joka julistaa, että sotaa ei Euroopalla tule . Saksalainen sosiaalidemokraatti  ehti jo männä viikolla  kirjoittamaan  jonkun lisäpöytäkirjan Moskovassa. Saas  nähdä, koska se tulee julkiseksi. Ei ehkä minun elinaikanani.

Ja historia  toistaa itseään. Toinen toista  lyhyempi  feodaali saa aikaan  verta ja kyyneliä. Napoleonista lähtien nämä ovat olleet  piilokorkomiehiä.

Ja lopuksi tältä paikalta. Ukraina voi olla  sopiva aloitus. Se minne Venäjä kaipaa ja on aina kaivannut  on meri. Mutta he kaipaavat  myös Itämerelle. Googlatkaa ja tutustukaa käsitteeseen Suwalkin käytävä. Se on 90 km  leveä pätkä, joka erottaa Valko-Venäjän  Kalingradista. Siitä he tulevat jossain vaiheessa ja sen jälkeen Via Baltica ja Tallinna tunneli ovat vain kaukainen haave. 

Muistaakaa Suwalki. Ja jos olen väärässä, minua saa pilkata ja ivata. Väärässä oleminen  olisi kerrankin upeaa.


6 kommenttia:

Oscari kirjoitti...

Ilmeisesti jotkut ovat tajunneet reitin Königbergiin kulkevan Suwalkin kautta tai sitten hieman pohjoisemmassa Liettuan alueella. USA on lähettänyt joukkojaan Puolaan ehkäpäm juuri tämän tähden.
Onneksi Puola on Naton jäsen, toisin kuin Uksaina, niin ja Suomi. Eli minäkin vanhana Natovastustajana olen siirtynyt lähes Natottajaksi.
Toivomme varmaan kaikki, että ole väärässä ja se väärässäolo on kunniakas teko.

Muuten Timo Vihavaisen blogissa käsitellään hienosti venäläistä sielunmaailmaa ja käsitystä vallasta.

Anonyymi kirjoitti...

Miten noin yleensä oletko ollut aina oikeassa vai olisiko tässä odotettavissa, että taas olisit väärässä ja me voisimme nauraa ?

Tillman kirjoitti...

Anonyymi ...

Olen usein väärässä. Varsinkin vaimoni on sitä mieltä. Harmillisen usein myös itse huomaan erehtyneeni. Sikäli voitte olla rauhallisella mielellä.

Urheilukilpailun voittajaa en tiedä juuri koskaan. Enkä pysty ennustamaan yksittäisen ihmisen kohtaloa. Vaalituloksetkin ovat joskus yllättäviä. Oman epäonnistumisen osaan ennustaa ja lähes 100 prosenttisella varmuuudella sen, että Suomi häviää jonkun palloiluottelun, jos minä katson ottelua televisiosta. Kerran on 20 sekunnin vilahduksella riistänyt Suomelta mitallin.

Pekingin kisoja katsoin 0 minuuttia ja 0 sekunttia. Niinpä menestys olikin melkoinen. Kuulemma.

Tillman kirjoitti...

Oscari....

Yritän olla edelleen väärässä. Maailman hulluus vain vaikeuttaa sitä, sillä yhä useammin huomaan, että väärässä oleminen vaatii jo taitoa ja yritystä, sill äsuuret johtajat ovat usein itsekin niin väärässä, että kohta omat ennustukset osuvat napakymppiin

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä nyt uskominen väärässä olemiseen vaatii paljon optimismia. Tämän maantieteellisen asemamme kanssa sitä on vaadittu koko ikäni- lännessä asuvana evakoiden tyttärenä . Ja vielä nyt YYA - sopimus separistialueille. Millaisiahan ystäviä me olemme olleet?

Oscari kirjoitti...

Arvoisa blogisticus, palaan uudelleen aiheeseen. Miten tutuilta nämä Ukrainan tapahtumat tuntuvatkaan. Tulee automaattisesti mieleen Terijoen hallitus ja aikeet ja suuri hyväntahtoisuus Suomen parhaaksi. Me emme vain ymmärtäneet niin suurta hyvyyttä!

Kyllä ne näkemyksenne pahaa enteilevät ja toivottavasti olette väärässä, vaan itse pelkään pahinta, että olette enemmän kuin oikeassa. Maailma saa varautua pienen miehen alemmuuskompleksin seurauksiin - valitettavasti!

Nyt pitäisi Saksan ryhdistäytyä, eikä vain hautautua menneiden haamujen metsastämiseen, ja vaati Könnigbergiä takaisin, se on siltä vääryydellä ryöstetty.