Tillman

Tillman

lauantai 26. helmikuuta 2022

Terijoki




 Eilen asennettiin  residenssiin uusi ilmalämpöpumppu. Se tekee kylmästä ulkoilmasta lämmintä sisäilmaa. Sellaisen prosessin tai koneen esitteleminen esi-isillemme olisi  aiheuttanut pelkoa ja taikuuden väitöksiä. Mustan väittäminen valkoiseksi, kylmän lämpimäksi  taikka  sodan rauhaksi ei  onnistu keltä tahansa. 

Viime päivinä niitäkin on löytynyt, joilta onnistuu 

Tänään piti alkaa Ukrainan  radioamatööriliiton  kansainvälinen radiokilpailu. Se on peruttu, sillä kaikki radioamatööritoiminta  on nyt siinä maassa kiellettyä.. Niin kuin aina sotaa käyvissä maissa se on. Venäläisiä tuntuu taajuuksilla olevan, mutta he joutuvat juttelemaan  pääosin keskenään. Minäkin olen ryhtynyt  venäläisyhteyksien boikottiin. En pidä yhtään yhteyttä venäläisten kanssa. En haistattele heille, sillä sellainen on radioamatööritoiminnassa  kiellettyä. En noteeraa heitä mitenkään.

Kummisetäni kävi varusmiespalveluksensa 1946. Hän kertoi joutuneensa usein palveluspaikkansa kaduilla  kohtaamaan valvontakomision väkeä. Määräys oli sellainen, että  heitä piti tervehtiä reippaasti lippaan kättä vetäen. Kummisetäni kertoi, että sellainen ei sopinut heidän ajatuksiinsa ja he yleensä vaitoivat  toiselle puolen katua ja antoivat sodan voittajien mennä.


 

Ei kommentteja: