Tillman

Tillman

maanantai 14. maaliskuuta 2022

Lampijoki


 Kevät saapuu. Veli venäläisen panssarit  uivat mudassa. Paksu multa on  etu vehnänviljelyssä, mutta sodankäynnissa siitä ei ole kuin haittaa. 

Jahkaa Ukrainan  EU- hakemus etenee koneistossa, voi kulua toinenkin kevät vielä, ennen kuin eu-tarkastajat pääsevät  peltolohkoilta  laskemaan panssarit ja pudonneet ilmahärvelit. Tänään kuulimme vielä senkin, että ulkomailta lainassa olleet  lentokoneet  on kansallistettu. Isäni käyttäisi  termiä ; sosialisoitu. 

Kun niillä koneilla ei oikein voi minnekkään lentää, niin junayhteys on kohta Venäjän ainoa  tie maailmalle. Elämme mielenkiintoisia aikoja.


1 kommentti:

Äijä kirjoitti...

Hyvin on ikävä tilanne inhassa idässä. Ei ole mukava se.
Ihmissusi Vova on laittant itsens ihmistappain ulkopuolelle, että ei mahda monikaan iljetä sen kanssa olla jatkossa tekemisissä, paitsi tietysti oma kansansa, jolle hän on eittämätön sankari.
Ikävintä on se, että Vovalla on semmoiset vehkeet, että hän voi lopulta toteuttaa täydellisen tasa-arvon koko maailmassa.

Jotenkin olen tyhmässä päässäni arsinoinut, että Venäjä on Venäjä, ja on ihan sama, mikä ismi siellä vallitsee. Kommunismi tai mikä sosialismi niillä oli sen Neuvostoliiton aikana oli Iivana Julman opeilla hallittu. Sitten kun tuli tämä Venäjän Federaatio, talousjärjestelmäksi vaihdettiin niin raaka kapitalismi, että kokoomuslaistakin jo punastuttaa häpeästä ja amerikan republikaanit haukkovat henkeään, niin Iivana Julman opit ne löytyvät kätevästi vieläkin.

Kehäpäätelmäni on se, että onpa Vennään maalla ismi mikä tahansa, niin sitä ei osata hallita muuten kuin raakuudella ja julmalla terrorilla, kyynisellä piittaamattomuudella kaikesta. Jos alistut, niin elät verraten hyvin, jos pullikoit, niin löydät itsesi rojumasta linnassa.

Mitä arvelet, meneekö Suomi Natoon?