Tillman

Tillman

lauantai 26. maaliskuuta 2022

Myrsky



Ulkona myrskyää. Ukrainassa myrskyää. Koko maailmassa  ei oikein rauhaisaa paikkaa nyt  ole. Paitsi tässä kuvassa.  Kuva on Lapualta. Siisti ja värikäs maatila odottaa  elokuuta ja sadonkorjuuta. Lapualainen veri voi kuohahtaa fiktiossa, mutta realimailmassa he ovat vain itsepäisiä ja  omanarvontuntoisia. Pellolle on päästävä ja mullan tuoksua  haistettava. Taikka eloviljan tuoksua  syksyisessä illassa

Olen imuroinut ja tehnyt lihapullia. En siis ole lapualainen. En asu Lapualla. Lapuan  urkuviikolla vierailen mielelläni.  Samoin Kulttuurikeskus Paukussa ja Lapuan kirjastossa. Useinmiten kuitenkin ajan ohi Lapuasta.

Parasta Lapuassa  on maisema. Tyhjä avaruus ja  tilan tuntu soivat valokuvissa upeasti. Ihmisiä on harvassa, eivätkä he mieluusti tule vieraille  mitään puhumaan. 

Jatkan myrskyn  seuraamista
 

2 kommenttia:

hikkaj kirjoitti...

tillikka

Lapuallapa on hyvä naispesäpallijoukkue, unohit.

Äijä kirjoitti...


Lapualla on useimmiten hyvät konesuojat ja vehkeet kunnossa, mutta saattaa kyllä tuo riehuva myrsky paikkoja siltikin särkeä. Ilomielin hyväksyn määritelmäsi lapualaasista.
Minun makuuni vähän turhan tasaista paikkaa, joskin tavallaan arvostan sitä suoruutta, mikä maakunnan miehillä ja naisilla vallitsee.
On niinkin kauan kuin kuusitoista vuotta siitä, kun paikkakunnalla kävin. Ei ole niin sinne päin asiaa, ja pohjoiseen matkatessa tulee käytettyä enimmin junaa, joten jää aakeet laakeet aina näkemättä.
Mutta myrsky yltää tänne Selkämerenkin raukoille rannoille. Ihme on, ettei ole ollut sähkökatkoja.
Kyl torma!