Tillman

Tillman

maanantai 2. huhtikuuta 2018

ToledoSukutukimus on vienyt miehen mennessään. Ei riitä enää aika lumitöihin, eikä blogin kirjoitteluun. Joka päivä pukkaa uusia serkkuja pitkin maailmaa.Jollekin sitä on kolmas. serkku. toiselle seitsemäs. No, noilta pystyy edes piiloutumaan jotenkin, mutta menneisyydeltään ei  mitenkään.

Isän puolen suvussa näyttää olevan kymmeniä seppia. On osattu takoa ja sulattaa ja niitata ja ahjossa hehkuttaa. Semmoinen paja on syntymäkodissanikin. Ja puukkoja tekee isänikin.

Nyt on sitten käynyt ilmi, että osa  esivanhemmista on ollut Kauttuan ruukilla Eurassa rautaa sulattamassa . Ja että ovat olleet Ruotsista tulleita  vallooneita, joilla on juuret Liegessä ja muualla Belgian köyhemmällä maasedulla. Ja että olisivat tulleet Toledosta sinne Espanjan kuninkaan määräyksest.

Mene ja tiedä. Etäserkut tuntuvat olevan melko omalaatuista ja kansainvälistä joukkoa.

Olen siis maahanmuuttaja. Olen  belgialaisten , saksalaisten ja  balttilaisten jälkeläinen. Neljästä isovanhemmasta vain yksi näyttää toistaiseksi  olevan kohtuullisen puhdas satakuntalainen, paitsi, että hänenkin suvustaan jäljet johtavat  harsomaisesti Kauttuan Ruukille.

Vaimon suvussa on sitten niitä samoja vallooneja. Debois näyttää olevan  suku, ja rauhan tekijöitä nekin.

Tiesittekös, muuten, että vallooni-geeni aiheuttavat kantajalleen omituisen ja pirullisen huumorintajun, hieman sarkastisen ja jopa sivistymättömän. Vaimoni on aina nimittänyt sitä satakuntalaisuudeksi, mutta  nyt hänkin joutuu asiassa perääntymään. Hänen sylkeään on myös nimittäin matkalla lentopostissa Houstoniin Usaan.

Toinen valoonien ominaisuus on takaraivossa oleva tappi, kuhmu, sellainen sormin  tunnettava terävä kohta. Sellainenkin löytyy. Samoin vallooneilla on käsivarsissa " vekki" kyynärpään etupuolella. Valloonit pitävät erityisen paljon belgialaisesta  oluesta ja humaltuvat mielellään . Kaikki täsmää. Hieno harrastus tämä valloonisuus.

Jäljellä on 41 työpäivää. Opetuksellisia päiviä on 11 edessäpäin ja pidettäviä tunteja 35.

5 kommenttia:

Unelma kirjoitti...

Mekin lähetimme poskisylkyä sinne Houstoniin kun piti yksi asia selvittää ja selvisihän se.

kariav kirjoitti...

Poskisylkysukulaisia on äsken tarkistamiseni perusteella 7203. Noin tuhannella hengellä on porukka lisääntynyt vajaassa kuukaudessa. Näytelaatikko tuli muuten kolmessa päivässä Amerikasta kotiovelle asti UPS:n mustalla pakettiautolla kohteliaan kuljettajan toimittamana. Kansainvälisen patterifirman toimitus Hollannista korvaamaan Huawei-reitittimeni pullistunutta akkua on nyt kestänyt vähän yli kuukauden. Deutsche Postiin se on laitettu näköjään 27. maaliskuuta 2018 klo 12.22.

Laitapa raakadata tänne ja hämmästele: http://gedmatch.com/

Tillman kirjoitti...

Kariav...

Mie latasin sen sinne gedmatsiin, mutta ne sitä seulovat ja asettelevat ja muuntavat sopivaan muotoon. Ei vielä anna tuloksia.

Odotetaan.

Vaimon sylki on matkalla Housoniin.

Minulla serkut pysyy FTDNA - yhtiössä 2970 lukumäärässä sitkeästi.

kariav kirjoitti...

Minun poskiserkkuni ovat MyHeritage-firman kautta tulleita, todennäköisesti sama labra Texasissa, joka niitä selvittelee. Varsinaisesti sylkeä ei lähetetty, vaan posken sisäpintaa piti raaputtaa kahdella tikulla, jotka sitten laitettiin pieniin lasipulloihin nesteeseen. Firma kertoo laittavansa toisen näytteen pakkaseen "myöhempää käyttöä varten"... MyHeritagen sukupuuta olen rakennellut jo usean vuoden ajan, ja siksi otin testin sieltä. Katsoin äsken tilanteen, ja 7209 henkilöä näkyi listalla olevan. FTDNA:han liitin raakadatan, ja siellä serkkumäärä on 5366, harvakseltaan putkahtelee jokunen lisää.

Tillman kirjoitti...

Niinpä...

Jännittävä ja omituinen harrastus tämä on. Joskus kun rippikirjoista ja Hiskistä onnistuu jäljittämään taaksepäin jonkun sivuhaaran maattomia renkejä ja piikoja, huomaa oikein tuntevansa löytöretkeilijän kuumetta ja intoa.

Sitten taas jostain perheestä ei tutkittavaa löydy, kun lapsikuolemat ovat tyhjentäneet kehtoa sitä mukaa, kun vanhemmat ovat uutta saaneet alulle. Raakaa aikaa on ollut " vanha hyvä aika", jota joskus kuulee kaivattavan.

Suurin osa noista tuhansista serkuista on jostain kaukaa. Kolmestatuhannesta olen saanut sopimaan omaan sukupuuhuni noin 30. Osan osumista näkee heti lukemista, että nyt on pakko löytyä. Osa löytyneistä on taas yllättävän pienillä lukemilla

Juoppoja, punakaartilaisia ja viinaanmeneviä on löytynyt aika paljon. Ja seppiä, niitä on kymmenittäin. Yksi upseerismieski löytyi. Oli ollut Espanjan sisällissodassa tasavallan puolella luutnanttina.