Tillman

Tillman

keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Kolmastoista päiväKävin taas Joen kaupungissa. Tiedätte paikan. Siellä valtaa pitävät veljekset, jotka ovat sitä mieltä, että humanisteja ei yhteiskunnassa tarvita ollenkaan, vaan pyörät pyörivät itsestään insinöörien ja kauppamiesten  avulla. Humanismi on meidän "yrjöpoikamme" mielestä hömppää ja tarpetonta.

Ihmisen käyttäytymiseen se humanismi kuitenkin monella tavoin  vaikuttaa.

Annoin kertoa itselleni asiaan liittyvän hupaisan tarinan.

Pielisensuun kirkossa oli esiintynyt Viktor" viki" Klimenko. Joku kuulioista oli esityksen jälkeen mennyt  Vikin luo ja ryhtynyt  venäjäksi noitumaan ja herjaamaan. Lopuksi oli tempaissut Klimenkoa turpaan.

Matemaattisin kaavoin ja laskennallisin menetelmin tuommoisen tapahtuman selittely on ongelmallista . Paljon  helpommin  asiaa pystyy lähestymään humanismin keinoin. Klimenko on muistaakseni helluntai-uskon miehiä. Turpaanvetäjä taas ilmeisesti Putin opetuslapsia. Lopullinen syyllinen  taas  suomalainen avohoito, joka antaa kaikkien kukkien  kukkia.

Kyseinen  kirkko on  uutisissa tavan takaa. Silti siellä vietetään kovasti  voimallisia  sananpalveluksia ja messuja. Viimeksi sunnuntaina kirkossa oli väkeä runsaasti paikalla ja  messussa ehtoollispöytä täyttyi monta  kertaa. Sunnuntainakin   yleisön joukossa oli monta epäilyttävää persoonaa, mutta odotuksistani huolimatta nyt ei kirkossa tapahtunut mitään performanssin kaltaista yllätystä.

Sarjahukuttaja näyttää kuitenkin  nostavan Joen kaupungin ja Pohjois- Karjalan  julkisuusimagoa hyvin humaanilla tavalla. Tai siis dishumaanilla tavalla, ei kuitenkaan liiketaloudellisella tavalla.. Sarjahukuttajan taseen kreditpuoli on debettiä paljon  painavampi

Juottola Jokela sitä vastoin on edelleen tyhjillään. Muutenkin joensuulainen kova liike-elämä näyttää uinuvan  prinsessan unta ja odottava, että torin alle louhittava pysäköintihalli toisi  uutta potkua liike-elämään. Ei löydy juurikaan ei- humaanista  uutisvyöryä Pyhäselän takaa. Ihmiselämän kirjo taas näyttää kukkivan kiivaasti

1 kommentti:

hikkaj kirjoitti...

Tillikka

etpäs tullu tuonne: https://hikkaj.blogspot.fi/2017/09/ei-pitas-kayda-kaupungissa.html Siellä ilmaiset kahvit joka päivä.

Tuli mieleen josko Klimenkon kimppuun hyökkääjät Sinun opetuslapsiasi; varmaan kiinnostaa lukaista Salusjärven artikkeli hyvin tuntemastasi polulaatiosta:
https://yle.fi/uutiset/3-9828737

Euroopan mestari Jukka Keskisalo, 3000m ej, kommentoi tv:ssä aikoinaan kengännauhojen irtoamista vähän siihen malliin lakonisesti, jottei me P-Karjalassa aivan virsutasolla eletä: - Kyllä meillä siellä jo kenkiä käytetään.