Tillman

Tillman

keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Turva
Halaava turisti voi ahdistaa poroa – Yksilöllisillä työ- ja lepovuoroilla halutaan suojata matkailuporoja burn outilta.

 Otsikko on YLE- nettisivuilta peräisin ja kertoo jotain  tästä maailmastamme. Matkailuporon burn out on vakava paikka. Semmoinen  tauti uhkaa  suomalaista turistitaloutta ja saattaa jopa muodostua  suureksi ongelmaksi, jos  läänin eläinlääkärit myöntävät poroille sairauslomia  asian johdosta yhtä nihkeästi, kuin aikoinaan  myönnettiin  ihmisille samasta  syystä.

Misseille ja  turhiksille myönnettiin burn out - lomia kuitenkin tarpeen vaatiessa uran  lähdettyä  uhkaavasti etääntymään  pois julkisuuden  otteesta.

Porolla on siis  turvansa tutkijoissa. Pohjanmaalla eläimillä ei ole oikein mitään turvaa. Pietarsaaren seuduilla nuoriso  on ammuskellut  autosta käsin pelloilla  olleita  luontokappaleita  pienoiskiväärillä. Niillä  eläimillä ei ole mitään turvaa mistään  saatavissa. Ampujille voisi  jonkun sopivan diagnoosin antaa ja laittaa   tahdonvastaiseen  hoitoon suljettuun  laitokseen.

Minä olen miettinyt  koko päivän sitä asiaa, keitä nämä ampujat oikein ovat? Jos he ovat  suomalaisia  sikaniskoja, niin  epäilys herää, että Evijärveltä jostain sivukyliltä on lähdetty kännipäissään  rannikkoa katsomaan . Jos  taas kyse on suomenruotsalaisesta  rannikkoväestöstä, degeneroituminen  on selvästi mennyt jo liian pitkälle ja väestönosan ylimielisyys  ylittänyt kaikki mauttomuuden rajat.

Jos taas  kyse on maahanmuuttajista, käytökseen syynä on selvästi kulttuurien välinen  kuilu ja kotouttamisen  epäonnistuminen. Metsästyskortti- tutkintoon  noin innokas  joukko on heti hätistettävä, jotta saavat sieltä oikeaa oppia ja sääntökokoelmia. Normeja, niin kuin hienosti yliopistossa sanotaan.

Kaiken kaikkiaan  yhteiskuntamme on muuttunut turvattomaksi ja salaperäiseksi. Meille ei esimerkiksi  kerrota julkisesti  koulu-uhkausten   vuosi-lukumäärää, maassa asustelevien potentiaalisten  terroristien lukumäärää, eikä myöskään  montaa muuta asiaa, joita tietoja ilman meidän elämämme on vähemmän ahdistavaa ja  vähemmän turvatonta. Noihin kahteen ensimmäiseen

Nuoriso on kuitenkin  rauhoittumassa. he eivät enää räyhää ja ryyppää entiseen malliin. Se on hyvä juttu. heitä ei tarvitse siis pelätä.

Ei kommentteja: