Tillman

Tillman

tiistai 16. toukokuuta 2017

Pesäpuu itki
Räkättirastas ryhtyi rakentamaan pesää jälleen  pihakuuseen. Asiasta   oli  jo viime  keväänä luontokappaleen kanssa tiukat neuvottelut. Neuvottelutulos näyttää kuitenkin  olevat työmarkkinaneuvottelujen veroinen paperi, jolla rastaspariskunta  on talven aikana  pyyhkinyt persettään.

Pesäpuu  on noin 5 metriä keittiön ikkunasta. Sen etäisyys vakiintuneesta  grillauspaikastamme on noin kolme  metriä ja  erittäin vakiintuneesta pyykinkuivauspaikasta noin metri. Näillä argumenteille pärjäsimme  viime vuonna.

Nyt piti ottaa avuksi haravanvarsi.

Rastaan koti oli vasta vesikattovaiheessa, joten en syyllistynyt lapsenmurhaan. Ainoastaan  luonnonvastaiseen  tekoon. Itseasiassa siis luonnottomaan tekoon. Oloni on asiasta vähän nyt nuivea ja koen  moraalista krapulaa. Porttiteorian  mukaan  olen nyt etenemässä kohti  täydellistä julmuutta. Kesän koittaessa pyydystän jo täyttä päätä alueella kuseskelevia villikissoja. Ensi talvena  lähinaapurit pitävät  jo selvänä, että pyydän rusakoita ansalangoilla.

Menen fysikaaliseen hoitoon. Toivon, että fysiojumppari saa minusta  ilkeyden hierottua  irti ja saa minut taas  empaattiseksi ja siloiseksi. Menen  sen jälkeen testaamaan  tulosta työpaikalle, jossa työssäoppiva opiskelija  yrittää sopeutua  työlainsäädäntöön ja  luokkayhteiskunnan  työläistä hikeen ja väsymykseen alistavaan ilmapiiriin

4 kommenttia:

Unelma kirjoitti...

Olen osallistunut tänä vuonna BirdLife Suomi-100 "tunnista sata lintua" tapahtumaan. Olen kokenut yllätyksiä. Pihapiirissä olen luullut marja-aikaan ruiskivan mustikkapaskoja terassille kaksi rastaslajia, räkätit ja mustarastaat. Lähempi tarkastelu paljastikin meillä viihtyvän neljä eri rastassukukuntaa, edellä mainittujen lisäksi nurmikolta matoja tonkii myös punakylkirastas ja laulurastas.

Toivon mukaan et nyt ole haravoinut pihapuustasi laulurastaan haaveita perheonnesta.

hikkaj kirjoitti...

Tilley,
meillä vähän samankaltainen ongelma.
Harakka kuusiaidassa.
Täyttä päätä kantaa orapihlajanoksia pesätarpeiksi.

Nuiveasta olosta, joka kieltämättä tulee kaikenlaisen tuhoamisen ja hävityksen kauhistuksen jälkeen, olen päässyt tehtävien delegoinnilla: toinen hakee heinähangon, toinen tönkää hangolla kuusiaitaa. Minä haen.

Tillman kirjoitti...

Unelma..... ole huoleti. Minä tunnen tämän veijarin oikein hyvin. Rötö eli Räksä eli Räkätti....rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Laulurastas muistaakseni tekee pesänsä korkeammalle. Sen laulua kuuntelen mielelläni

Tillman kirjoitti...

Hikka... mie olen hengessä mukana ja otan osan tuskastasi hartioilleni.

Olkaamme jul,ia luontokappaleille vain rajoitetusti ja säädyllisesti. Häädämme pois. Saavat meidän puolestamme tehdä pesänsä vähän kauemmas.