Tillman

Tillman

keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Battery


Uutisvirrassa näyttää olevan jotain kiinnostavaa

Tämä on uutinen

Huomasin äsken, että  osa asiakkaista saattaa kesäloman aikana menehtyä  energiajuomiin ja syksyllä on pulpetteja tyhjinä. Asia ei  hankaloita logistisesti luokan uudelleen järjestämistä, sillä empiiristen kokemusten mukaan energiajuomia juovat  suurina määrinä takapenkin taunot. Syksyllä ei tarvitse enää luokan perille huudella

Energiajuomia juovat suurina määrinä myös ne opiskelijat, joiden  vanhemmat ovat siunanneet jälkikasvuaan  etunimillä, joiden  alkuperä on  vieraissa kulttuureissa. Kun nämä " Sebastian"  Käkriäiset,  " tino" Mäkiset,  " Robert" Pölläset ja  "kristopher" Miikkulaiset  sitten kittaavat suuria määriä ko. otsikossa esiintyviä juomia, seurauksena on  entistäkin suurempaa tyhmyyttä.

Olen nimittäin huomannut  40 vuoden aikana ja  noin 1200 opiskelijan otoksella sen asian, että nämä robertit ja tinot saavat keskimäärin noin yhden  numeron heikompia arvosanoja tenteissä kuin  nuo    " kalle" Mäkiset  ja " jussi" Niemiset. Tulos on kiistaton ja  hämmästyttävä.

Nyt kun liitämme tähän tupakoinnin,  roskaruuan ja  energiajuomat, voimme nähdä yhteiskunnallista polarisoitumista ja  jopa  uutisen tapaisia  toimia.

Energiajuomat  myös rikastuttavat yhteisöä. Olen nyt  keräillyt oppilaitoksen  luokkahuoneista ja roskiksista energiajuoma tölkkejä ja pulloja  noin kahden vuoden ajan. Olen palauttanut pakkaukset ja säästänyt panttirahat sijoitusyhtiön indeksirahastoon. Rahaa on nyt  kasassa sen verran, että voisin  ostaa katsastetun auton tai moottoripyörän. Ja nauttia  riippumattomuudesta. Alla joitakin  vaihtoehtoja, joita olen katsellut4 kommenttia:

kariav kirjoitti...

Entäs Jani, Lari tai Jesse? Mitenkäs Allan, Valfrid, Feija tai Lefa?😉

Tillman kirjoitti...

Nuo ensimmäiset menestyvät myös suhteellisen vaatimattomasti. Allan ja Feija taas ovat siinä mielessä kiitettäviä, että he kunnioittavat opettajaa, eivät haistattele ja pukeutuvat hyvin.

Ei mitään pahaa sanottavaa heistä. Eivät ehkä aina kiireiltään ehdi oppitunnille, mutta ovat aina yhtä tyylikkäitä ja vanhempaa ihmistä kunnioittavia. Ja hyviä oppimaan. Osaavat ravituloksia ja hevosten sukutauluja vaikka kuinka. Kyse on vain oikeasta motivoinnista. Paukkuja oppimiseen kyllä löytyy.

RH kirjoitti...

Nomen est omen, tiesi jo vanha ulkomaankielinen kansa.

Tillman kirjoitti...

RH... Tuota en tullut ajatelleeksi. Kieltämättä sanonta sopii tähän kohtaan oikein hyvin