Tillman

Tillman

keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Mainitse esimerkki suomalaisesta sankarista


Kokeilin kysyä nuorilta tätä asiaa.

Vastauksena sain liudan nimiä, jotka pelaavat laillistettua väkivaltapeliä haarniskat päällä. Kysyin, eikö muita ole?

Sankari-adjutanteiksi nimettiin formula-kuskeja eri vuosikymmeniltä ja kun oikein tivasin, joku mainitsi Antti Rokan. Ilmajoen nuoret miehet olivat kovasti sitä mieltä, että Teemu Selänne on kova sankari. Kyselin pojilta, löytyykö paikkakunnalta paljonkin jääkiekon harrastajia. Ei kuulemma löydy.

Minulla ei ollut sydäntä huomauttaa, että Ilmajoen keskustassa on melkoinen  kivikasa muurattu pitäjän oman pojan muistoksi. Ajattelin, että nuoret saavat traumoja semmoisesta.

Ilmajoelta oli päivällä soitettu vaimolle. Oli semmoista asiaa, että nyt oli löytynyt pari peruutuslippua ilmajokiseen sankarioopperaan, jossa laulaa kajautetaan  Venäjän tsaarin  henkivartiokaartin upseerin kunniaksi  aaria jos toinenkin. Kovasti nyt lauletaan ja vaimoni saa mennä. Minä en 80 euron hinnasta mene itseäni lakeuksille palelluttamaan.

Meinasivat murhata Mannerheimin Seinäjoen asemalla talvella 1918. Se minusta olisi ollut hupaisa sankarityö, jos olisi onnistunut. Siitä olisi voinut oopperan vääntää. Seinäjoen uudella palloiluareenalla olisi ollut tilaa esittää suuretkin joukkokohtaukset

Vaimo saa mennä Ilmajoelle naisporukassa. Minä mieluusti menen oopperaan, mutta sellaiseen, jota esitetään sisätiloissa ja kaupunkipaikoissa. Olen valikoiva luonne. Lentokoneiden suhteen olen yhtä kranttu. Matkustan vain  sellaisissa  lentokoneissa, jossa on parillinen  määrä moottoreita ja matkustamossa anniskelupassin mukaiset tarjoilut.

Kuten lukija voi huomata, teksti on älytöntä ja kummallista. Se johtuu siitä, että maalasin juuri vierashuoneen kattoa. Maali oli vesiohenteista. Olin kuitenkin solidaarinen kaikille maalari-stereotypioille ja join urakan kunniaksi muutaman keskioluen, jotta tarpeellinen  maalauksenjälkeinen sekavuustila  voitiin saavuttaa.

Katosta tulee kaunis. Huomenna on eläkepäivä. Maalaan taas huomenna kattoa ja perjantainakin maalaan. Maalaaminen on sankarillista toimintaa, josta saa hyvän mielen ja mahdollisesti kehujakin

2 kommenttia:

hikkaj kirjoitti...

Tilley

pistäpäs sankareistas paremmaksi näitä: http://www.kirjavinkit.fi/arvostelut/onneks-tanne-saa-tulla-kannissa-tarinoita-ammattikoulusta/

Eli kirjaa puuttuu, tee!

Tillman kirjoitti...

Mie harkihen.... Oikeastaan oli jo aika lähellä että olis tärpännyt. Mie hulluuksissani lähetin näitä yhteen kilpailuun. Sanoivat, että aika rentoa fiktiivistä tekstiä.

En hennonnut sanoa, että totta joka sana.

Mutta ainakin siinä mielessä mennään eteenpäin, että nyt on aikaa kirjoittaa.