Tillman

Tillman

keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Perjantai

Lehtorilla  on nyt sitten Kunnallisen Eläkevakuuttajan suosiollisella  myötävaikutuksella  perjantai. Kohta  nostetaan airot tuhoille ja lähdetään 4 päivän viikonlopulle. Ajatus tuntuu minusta syntiseltä. Sellainen  toimettomuus johtaa kadotukseen, sanoisi Saimi-mummuni.

Myös vaimoni on asiasta varoitellut.

Tämmöinen peruslaiska harmaahapsi tuskin nyt kuitenkaan  intoutuu suuriin synteihin. Luulen, että prohtikkaat  ja olut ovat  edelleen ne suurimmat himon kohteet. Ja uudet harrastukset.. Niihin joutilas mieli saattaa intoutua  hyvinkin. Kunhan ei ole  kyse urheilusta. Raviurheilua ei lueta urheiluksi. Sitä ihminen voi  huolista vapaana seurata.

Eläkkeellä olevalla Alkon myyjällä on 500 VHS- kasettia täynnä mustavalkoisia suomalaisia  elokuvia. Siinä on jo jotain hohtoa. Mies on kaiken lisäksi raivoraitis elämäntavoiltaan. Kyse ei siis ole kulttuurin homologiasta, jossa  yksilön työelämä ja harrastukset muistuttavat toisiaan.

Itselleni olen  suunnitellut pitsinnypläystä raumalaiseen tyyliin nypläystyynyllä ja sorvatuilla nypylöillä..  Osaan jo muutamia lyöntejä. Siihen harrastukseen kun yhdistää oluen  valmistuksen , kiviaidan teon ja John Wayne - elokuvien katselun, paletti  on kutakuinkin kasassa. Vähän  keittiöharrastuksia, jotta  ruokaa on talossa tarjolla ja tietenkin  runsaasti prohtikkoita mausteeksi.

Mikä on prohtikas?

No se on Saimi-mummun luokittelun mukaan joku ajanvietteeksi  painettu  kirjallinen  tuote, jonka  lukeminen tuottaa vahinkoa ja  kadotusta ihmispoloiselle. Näitä olivat kaikki kirjat ( pois lukien katekismus, virsikirja ja Raamattu), kaikki lehdet( pois lukien Kokemäellä ilmestyvä LALLI ) sekä kaikki aikakauslehdet ja iltapäivälehdet.

2 kommenttia:

hikkaj kirjoitti...

Tillikka

kahesti sivusit Kallea, joten
1. alat olla kuin Kallen isä Herkko: että ol suivass pitää kesälomaa kun Tielaitos makso palakkaa eikä töihin saanu mennä. Hyvä jottei itku tirahtanu.

2. prohtikas = mölläri Päätalolla, sillä nimellä vihas Herkko noita helevetin lorukirjoja, rommaaneja.

Kehittelepä eilleen jääpilkkikolhvia - saattas tulla eläkeläislajiksesi.

Mutta ennen kaikkea: ota iisisti ja relloo - ja millon tympii niin aattele niitä pahimpia häirikköjä! = loppuu tympiminen. :)

Tillman kirjoitti...

Kyse on siis globaalista ilmiöstä, jolle kasvattajat ovat antaneet omia nimiään. Kiittää ja pokkaa huojentuneena. Luulin Saimi Mummun olleen jotenkin kehityksestä irtireväisty fossiili.

Aika upea päivä on ollut. Selvisi sekin. mikä on osa-aikaeläkeläisen ja työntekijän tuloero käteenjäävänä tulona.

En kehtaa edes kehua.

Jos olisin tiennyt, olisin nostanut kytkintä sekä leipätyössä, että Passatissa. Kyllä tää meidän sos.turvasysteemi on omituinen. Saat saman palkan käteen, jos kuuntelet vitun haastamista, taikka olet kotona....Omituista