Tillman

Tillman

keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Trump


Saksalainen  pikkukaupunki Kallstadt on saanut jälkeläisensä Yhdysvaltojen presidentiksi. Saksassa asiasta tunnutaan olevan montaa mieltä Vanha herra Trump kuulemma  lähti  16 vuoden iässä Saksan kutsuntoja pakoon . Pojanpoikansa taas  lähti opiskelemaan, jotta vältti Vietnamin.

Toistaiseksi  yksikään Suomen kaupunki  taikka pitäjä ei ole uutta  presidenttiä ominut  suomalaisten sukujuurien  varjolla. Tunnettuahan  kuitenkin on se asia, että hakkapelittojen joukossa taisteli muuan  Vuojoen Kartanon  ratsumies, jonka tiet  kulkivat  Suomesta Saksanmaalle  ja  sen läntiseen osaan. Tällä Åke Totin suojatilla oli pitkät lahkeet housuissaan. Länsimurteissa lahje kulkee nimellä " trump" Vertaa sanontaa: " Kummas trumpus snää pidä kaluas?"

Niinpä tämä onneton  ratsumies kantoi  liikanimeä Trump.

Sodan päätyttyä hän jäi Saksaan kotivävksi Mannheimin kaupunkiin. Sieltä Trumppujen suku levisi sitten myöhemmin läheiseen Kallstadtin kaupunkiin, mistä se nyt sitten on levinnyt  Ameriikkaan asti. Eurajoki, suomen sähköisin kunta, on itseasiassa siten  tämän uuden  presidentin  suvun synnynsija.

Mihinkähän sitä itse  tästä lähtisi?

Aamuinen vaalitulos - moukari vain hipaisi vaatimatonta sijoitussalkkuani. Se näyttäisi nyt olevan 0,22%   laskussa eiliseen nähden.Monet taitavat lopulta ajatella, että  jos se on itselleen rahaa tahkonut, niin tiämmä se osaa myös kansakunnan varallisuutta kasvattaa.

Amerikkalaisen kadunmiehenajattelu on kuitenkin  sangen kauhistuttavaa yksinkertaisuudessaan ja etenkin tietämättömyydessään. En oikein hirveästi laskisi jenkkien ja red neck - kavereiden  ajatusten varaan. Minä kerroin aikoinani Pohjois-Carolinassa  paikalliselle huoltoasema-spedelle  tulleeni Euroopasta  bensan ostoon.

Hän oli otettu  siitä asiasta  ja kysyi, kauanko sieltä lentää sinne Raleigh-Durhamin  tienoille ? Sanoin, että 18 tuntia tultiin.

Kaveri kauhisteli silmät teevateina ja  kysyi heti perään, että kauanko sieltä sitten oikein autolla  tulisikaan tänne ?

 Siinä kulttuurit kohtasivat ja  tieto pöllysi .Kokeilkaa joskus pelata eurooppalaista Trivial Pursuittia  jenkin kanssa. Voittajan on helppo hymyillä. Toisin päin  pelaaminen  on eurooppalaiselle tuskallista  touhua, ellei  tarjolla ole  runsaasti  olutta ja ajanvietettä. Kysymykset  amerikkalaisen  pelin lappusilla  ovat jostain muusta maailmasta. Silti eurooppalainen pääsee usein räväyttämään olan takaa. Kysymys saattaa nimittäin tulla Ruotsin pääkaupungista .Jenkille se on  lähes mahdoton  vastattavaksi.

2 kommenttia:

kariav kirjoitti...

Jawa on köyhän miehen Tr(i)ump(h).

Tillman kirjoitti...

Niin on, mutta tämä 350 kuutioinen oli kuitenkin hieman sellainen parempi versio tuosta itsessään hyvästä ja luotettavasta käyttöpyörästä. Kovakulkuinen oli tämä musta peto.

Esimies siinä kuvassa on poseeraamassa harjoittelijalle