Tillman

Tillman

tiistai 22. marraskuuta 2016

Syksyn synkkyys mulle tuotiin....heh


Uusi alkoholilakiluonnos  kuulemma ehdottaa, että isän viikonloppuoluesta ei enää bonusta  saa. Asia minua  hymyilyttää. Suupieleni  venyvät koilliseen ja vahingoniloni aiheuttaa  väristyksiä. Eniten kuitenkin  asiassa  naurattaa  lainsäätäjän pyhäkoulumainen kirkasotsaisuus. On keksitty asia, joka lyö läpi julkisuudessa niin  lujaa, että kaikki muu ko. lakiluonnokseen liittyvä unohtuu.

Bonusta saa sen 4-5 prosenttia, jos keskittää kaikki ostoksensa  auton  polttoaineesta ruokaan samaan paikkaan. Silloin kuukausiostosten määrä on luokkaa 900 euroa ja kertynyt bonus on  luokkaa 45 e.Visainen tehtävä on  sitten arvioida se, kuinka suuri osa  tuommoisen  perheen ostoksista on  ruokkakauppa- vahvuista  alkoholia.

Aika vähän. Lasketaan nyt vaikka varovaisesti. Kuukaudessa kuluu salkku olutta viikossa. Se  tekee noin 100 euroa. Siitä saisi bonusta 5 euroa. Alemmissa  ostosluokissa  alkoholin suhteellinen  määrä nousee ja jossain tapauksessa se jopa  hätyyttelee 100  prosentin osuutta ostoksissa. Silloin kuitenkin puhutaan sen sorttisesta kulutuskäyttäytymisestä, jossa  euron bonus sinne tai tänne on yhdentekevää. Silloin  olutrahatkin on yhteisesti tienattu työssäkäyvien toimesta.

Uudistuksen jälkeen vahvan oluen myynti ei  kenenkään bonusta räjäytä. Kun  myytävien juomien  väkevyys nousee 1,1 prosentilla, todelliset oluen ystävät hakevat edelleen  oluensa Alkosta. Todelliset suurkuluttajat taas hakevat oluensa sieltä, missä bonukset ovat 5 % asemesta 50 %.Kuvassa  on hyvää olutta. Sen väkevyys on 6,7 %. Tästä oluesta  ei saa bonuksia. Ei edes palautuspulloja, sillä ne menevät suoraa  tuotantoon pesun jälkeen. Tämän oluen kulutusta säätelee kaksi asiaa. Jos on aikaa puuhastella ja harrastaa, tuotanto rullaa. Aviovaimo  taas säätelee kulutusta  tarkemmin kuin yksikään alkoholitarkastaja. Kulutusta  säätelemällä pidetään huoli siitä, että tuotanto ei joudu kysyntävaikeuksiin.

Kuvassa  on sitten itse tuote. Tästä ei siis saa bonusta yhtään prosenttia. Makua ja voimaa on  kylläkin  riittävästi. Olen  näin siirtynyt siis nk. " tilastoimattoman alkoholikulutuksen "  pariin. Kukaan ei tiedä tuotantomääriäni, saatika sitten kulutusmääriä. Kauppa ei voi  tehdä johtopäätöksiä ostotottumuksistani  oluen suhteen.. Kauniit kassatoimihenkilöt pitävät minua puhtoisena  ja horjumattomana vaari-pahasena, joka rahojaan säästääkseen ostaa  alennettuun hintaan  vanhaksimeneviä leipiä ja joka  juhannuksena tekee mummun kanssa yhden  totin.

4 kommenttia:

/mek kirjoitti...

No meilläpäin pullon Finlandia-vodkaa saa kolmanneksen alennuksella Alkon hintoihin verrattuna ja bonuspisteet päälle. On selvää ettei tällaisestä riettailusta voi olla seurauksena kuin retkahdus alkoholismiin. Sitä odotellessa...

Tillman kirjoitti...

Sitä odotellessa........ heh

Miehestä ja naisesta se on kiinni. Ja opetuksesta. Ja muista asioista.
Kannabista minulle tarjottiin jo 1971. En maistanut ja sitten vanhemmiten en enää viitsinyt. Sekin herkku on siis kokeilematta vielä. Ja monta muuta asiaa. Kansantanssikin on listalla.

Toisaalta, kokemattomuus avaa mahdollisuuksia eläkeläis-riehumiseen, kun niin moni asia on vielä kokeilematta. Niin kuin tuo rapajuoppouskin.

Äijä kirjoitti...

Hyvin mustavalkoista se välillä on, tuo raittiustouhu.
Myönnän, että itseäni se voi välillä koskeakin, vaikken ole koskaan töistä joutunut krapulan takia poissa olemaan.
Ja olen sitä mieltä, että niin kauan, kun tuosta kyläkaupasta ei Gouden Carolusta saa, on turha vouhkata.
Olimme tässä 4,5 kk ajan evakossa kylämme komeimmassa talossa - pappilassa. Oli oma koti remontissa. Siellä sitä olisi ollut tilaa harrastaa, vaikka oluen panemista, vaan kun kaikki joutoajat meni tätä kotia remontoidessa.

Syyskuussa olimme vaimon kanssa Kroatiassa. Siellä oli ihan sama, mihin aikaan menit ja mihin kauppaan, sen kun ostit olutta tai vaikka Slivovitsia sen kuin sielu sieti.
Yhtään humalaista en nähnyt kylillä toikkaroimassa sen viikon aikana.

Jos joku väittää, että suomalaiset ovat radikaalisti erilaisia kuin muut kansat, niin sitten väittää.

Itse olen joutunut oluet jättämään, kun painonhallintaan tunnun tarvitsevan puukkomiesten apua. Ne eivät jaloja mallasjuomia hyvällä katso, painonhallinnan valkotakkiset. Mutta oman suun kautta se ylipaino on hankittu, joten kestetäänpä miehuullisesti.

Oluesi näyttää erinomaiselta, ja varmasti sellaista onkin.

Tillman kirjoitti...

Gouden Carolus on hyvä juoma. Ehdottomasti.

Kroatia on hyvä esimerkki tässä asiassa. Balkanilainen maa, jossa eletään hyvin eurooppalaisesti. Slovenia on samanmoinen esimerkki sivistyneestä alkoholin käytöstä.

Oluen tekeminen on niin aikaa vievää touhua, että sillä oluella ei kyllä itseään rapakuntoon saa. Suurkuluttaja on malttamaton ja ryntää kauppaan himonsa vallassa.

Laskin aikamenekin tälle harrastukselle. Jokaisen 0,5 litran pullon valmistamiseen kuluu ihmistyötä yksi tunti. Tuollainen korillinen pulloja vaatii siis mieheltä 24 tunnin uutteran työn. Ja lisäksi pitää sietää viikkojen odottelu.