Tillman

Tillman

keskiviikko 26. lokakuuta 2016

TalvivarusteetVaihdatin  talvirenkaat vaimon autoon. Minulla itselläni ei mitään kulkuvälinettä olekaan. On ollut, mutta nyt olen kokeillut  sanontaa "  huoleton on hevoseton  mies", ja hyväksi sen havainnut. Huolia on vaimon kulkuvälineestä  syntynyt ihan tarpeeksi.

Vaihdatin siis. Terävä lukija huomaa, että passiivi- muotoja tässä jo viljellään. Niin viljellään. Tuommoisia  pikku yleellisyyksiä olen itselleni ryhtynyt  tarjoilemaan. Maksoi mitä maksoi, mukava on vierestä katsoa, kun nuorimies renkaita vaihta a alle. Minä otin sen kunniaksi äsken oluen. Tuntuu vieläkin paremmalta.

Kuvassa  keli on  selvästi talvinen.  Keijo  on siinä lähdössä kisaan mukaan. Hymyssä suin hän siinä on ja luulen, että se Keijoa naurattaa, kun  After Skii partyt  kohta alkavat. Hiihtoasuista huomaatte sen, että kuva on  kirjoittajan nuoruudesta, ajalta, jolloin  urheilijoiden testaaminen tapahtui ladulla, ei sen jälkeen.

Keijon paras urheilusuoritus syntyi ulkomailla vuonna 1978. Romaniassa, Brasovin kaupungissa  Keijo meni vaihtamaan  pimeästi rahaa ja sai vaidossa kasan  vessapaperia ja  pari oikeaa seteliäkin. Asiasta syntyi  tietenkin juoksukilpailu, johon osallistui  paikalle sattumalta   tullut miliisi, Keijo ja rahanvaihtaja.

Keijo tuli kisassa kolmanneksi.  Rahanvaihtaja voitti ja miliisi oli niukasti kakkonen sillä  seurauksella, että Keijo oli miliisiasemalla vieraana tunnin pari. Keijo oli hiljainen mies, eikä puhunut mitään. Palkintopokaalia eivät antaneet. Muutamassa hotellissa kävivät Keijoa tarjoamassa, mutta kun kukaan ei huolinut, heittivät Keijon Brasovin kadulle.

Transylvania, sinä juoksukilpailujen Tonava.....2 kommenttia:

kariav kirjoitti...

Vaihdoin talvirenkaat toissapäivänä. Olen tähän asti kohottanut auton nurkkia Nissan-merkkisellä saksitunkilla, jossa ei ole edes kunnollista kampea, vaan jonka ruuvia täytyy pyörittää pyörän mutteriavaimen varrella aina puoli kierrosta kerrallaan täydet 40 varvia. "Pitäköön Datsun tunkkinsa" ajattelin ja ostin hallitunkin, 2t, 19,95€. Hallia minulla ei toki ole, mutta kovalla maalla laudanpalan päällä laite toimii erinomaisesti.

Huoltoasemalla työn hinta on käsittääkseni 25€, joten olen jo nyt yli viitosen voitolla. Keväällä ja tulevina vaihtokausina kokonaisvoitto kasvaa vähintään viidelläkympillä vuodessa, ja jos huoltoasemien hinnat nousevat, myös voitto nousee.

Huonosti putsatuilla vanteilla on ikävä ominaisuus juuttua paikoilleen, ja nytkin paria pyörää piti kajauttaa kirveellä - hamarapuolella - ja pari irtosi potkun voimalla.
Tästä klikkaamalla näet lisäaspekteja asiaan. Mainittakoon, että kuvan kiinalaisen minikirveen tilalla on nykyään Fiskarsin järeä halkokirves.

RH kirjoitti...

Hyi tuli ihan puistatus, kun kuva toi mieleen oman lapsuuden ja koulun hiihtokisat...