Tillman

Tillman

torstai 6. lokakuuta 2016

Deutsche Bank
Euroopan ytimessä  on pankki taas ahtaalla. Suuren saksalaisen  pankin  osakkeen arvo on tippunut  kymmeniä prosentteja. Sellainen ei tietenkään ole ennen kuulumatonta. Niin on Saksassa tapahtunut aikaisemminkin. Ensi tarvittiin kenkien ostamiseen  kenkälaatikollinen rahaa. Sitten jo kohta tarvittiin saman verran   kengännauhojen ostamiseen.

Henkilökohtaisesti asia hieman huolestuttaa. Hallussa sattuu  olemaan   hieman  pankin liikkeelle laskemia ETF- indeksirahasto-osuuksia. Toivoa sopii, että ne eivät ole kovin synteettisiä luonteeltaan ja  niiden rahastojen rahat ovat erillään pankin rahoista.

Eurooppa on siis  sekaisin. Saksa on sekaisin ja rahajärjestelmä on sekaisin. Jonkun pitäisi  auttaa meitä.

Muutama vuosi sitten  vallalla oli käsitys, että Saksa suorittaa tällä kertaa Euroopassa  unionin  johdossa verettömän  valloituksen ja  heidän masinoimansa järjestelmä  leviää  70 vuoden tauon jälkeen uudelleen  laajoille alueille. Nyt kehitys näyttää pysähtyneen. On syntymässä kummallisia  liittoutumia jotka hakevat elintilaansa Euroopan laitamilla. Turkki ampui alas Venäläisen sotakoneen Syyriassa. Maat olivat lähes sodan partaalla. Nyt ne ovat ylimpiä ystäviä. Turkkilaiset ja saksalaiset ovat taas olleet aina ylimpiä ystäviä. Unkarilaiset taas havittelevat naapureitaan ja slovakit  Unkarin aluetta. Ja venäläiset ovat  hyvää pataa jo kreikkalaistenkin  kanssa.

Ruotsalaiset eivät havittele mitään. He odottava, kenelle tällä kertaa voisi myydä jotain tarpeellista ja mukavaa.

Samaan aikaa läntiseen Eurooppaan on avattu taistelurintama, joka  pyrkii haavoittamaan  kaikkia ja kaikkialla. Sen rintaman kohteena on Ranska ja Saksa. Myöhemmässä vaiheessa myös  Espanja ja Italia. Unionin  jättävä Britannia on  saavuttamassa ainakin tilapäisen rauhan yllättävällä  teollaan. Tuskin kukaan äänestäjä sitä tietoisesti ajatteli, mutta niin näyttää kuitenkin nyt käyvän. Syntyy vähän  taantumaa, muodostuu joitain vaikeuksia, mutta yhtä kaikki, ilmestyy myös joku Winston C, joka hoitaa  homman kotiin, vaikka  valtakunnassa ei ole edes yhtään sekoittajahanaa  yhdessäkään pesuhuoneessa. He epäilemättä selviävät  ja saavat hankituksi itselle  jonkin sortin rauhan.

En ole tietoisesti  kirjoittanut Venäjästä tai venäläisistä. He toimivat kuitenkin kulisseissa koko ajan. He toimivat Syyriassa ja Turkissa.  ISIS voi hengähtää sillä välin kun Aleppoa jauhetaan maan tasalle. Öljyn hinta on kohoamassa. Venäjä pelastuu tästäkin talvesta. Ensi kesänä Lappeenrannassa taas kauppa käy.

Euroopan  kohtalosta se ei kuitenkaan kerro vielä mitään.2 kommenttia:

hikkaj kirjoitti...

Tilley, valomme

kuvasi lienee Raatteen tieltä? (aiheeseen sopivasti)

Tillman kirjoitti...

Olet jäljillä. Kuva on Oulankajoen laaksoon johtavalta tieltä. Kuusamosta siis. Kyllä sielläkin saksalaisilla on paljon historillista jalansijaa.

Ja niin kuin kuvasta näet, heti kun tieltä poikkeavat, ovat avun tarpeessa.