Tillman

Tillman

sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Tulinen katse


Kävin viikko sitten Valamossa  perheen kanssa  päiväretkellä. Maallistuneelle valtionkirkon miehelle paavilliset ja ortodoksiset harharetket ovat aina  suuri kokemus. Kun etääntyy omista ympyröistään, huomaa vieraiden ympyröiden olevan kiinnostavia ja joskus  vähän kummallisia.

Kuljeksin  luostarin  matkamuistomyymälässä. Poimin  täältä karkkikaupasta   muutamia kummallisia esineitä käteeni. Ostin kuohuviiniä. Ja lompakkoikonin.  Ja muutaman muun  veikeän esineen.

Lompakossani kulkee nyt mukana ikoni, jonka  nimi on Jeesus: Tulinen katse. Oikea maalattu  ikoni olisi maksanut  800 euroa. Tämä maksoi 3 euroa. Kysyin pitkäkaapuiselta myyjältä, sopiiko Lutherin miehen kantaa tätä mukanaan. Myyjä sanoi tuotteen sopivan kaikille.

Nyt kun viikon olen  lompakossani kuvaa kuljettanut, minulle  vähitellen  muodostuu kuva siitä, mitä minulta odotetaan. Pelkkä kantaminen ei taida riittää. On  ehkä jotenkin  lähestyttävä tätä  esinettä ja asiaa operationaalisesti. Vaikka  lompakko ja kuva povitaskussa sydämen päällä ovatkin, tuskin  siitä suoraa mitään taikasäteilyä  minuun siirtyy. On ehkä tehtävä oma osa  diilistä, ennen kuin kuvan katse  yhtään pehmenee

6 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Minunkin lompakossani on ikoni, jonka sain ortodoksiystävältä. En uskalla ottaa sitä enää poiskaan. Kuljetan mukanani myös toiselta ystävältä saatua Budhalaisen munkin siunaamaa narua.

RH kirjoitti...

Tuosta tulee enempi Muhammad mieleen, mutta ihmekös se, kun samoilta nurkilta ovat kotoisin.

Tillman kirjoitti...

Heidi, ainakin lompakko pullistuu hieman ja sinut näyttämään rikkaammalta..

Tillman kirjoitti...

RH.. kieltämättä Jeesuksella on aika rankka katse. Jotain samaa siinä on, mitä näissä tämänajan vihaisissa nuorissa miehissä

kariav kirjoitti...

Paitsi lompakossa, myös hanskalokerossa kannattaa pitää esineitä. Tämä tarina on tosi, klikkaa, myös Valamo mainitaan kommentissa.

Tillman kirjoitti...

Kari... opettavainen tarina. Seuraavalla Joensuun reissulla poikkean uudelleen tummakaapuisten miesten luo ja hankin muutamia lisäkkeitä.

Hansikaslokeron lisäksi olisi ehkä laitettava Tulinen katse myös siihen työnantajan lahjoittamaan kaulanauha - lätkään, jonka lätkän avulla virkamies osoittaa asiakkaille, että hänellä on kuukausipalkan - oikeuttama syy häiritä säännöllisesti nuorten kasvuprosessia luokassa ja käytävillä