Tillman

Tillman

torstai 29. syyskuuta 2016

NäkemiinKun on  vieraita, on mukavaa. Kun vieraat lähtevät on hetken haikeaa. On  mietittävä ja pohdittava, Usein  pohtii juuri sitä, tekikö  asioita oikein, tuliko sanottua kaikki  mielessä ollut ja jäikö sanomatta paljon asioita. Tuliko tehtyä virheitä.

Mieli  palauttaa ihmisen  aisteihin  odotukset ja  lataukset. Kun odotamme vieraita, kuvittelemme  kuinka kaikki käy. Sitten me yritämme toteuttaa kuvitelmiamme, petymme ja huomaamme, että asiat tapahtuvat toisella tavalla. Ne menevät yllätykselliseen suuntaan ja  meidän on ajauduttava mukana koskessa.

Eivät asiat koskaan  mene väärin. Ne menevät niin kuin  niiden  sillä kertaa  piti mennä. Toisella kerran  tapahtuvat toiset asiat ja ne menevät toisella tavalla.

Iltapäivällä lähtivät viimeiset vieraan. Kun vieraita on 600, sitä väkisin väsyy ja turtuu. Sellainen  vierasjoukko vie asioita  joskus jo niin kuin  olet etukäteen ajatellut. Ja sellaiseen vierasjoukko taatusti myös  tarjoaa yllätyksiä ja  omituisia tarinoita.

Yllätykset väsyttävät minua. Olen sen huomannut. Väsymys saa kuitenkin mielen rauhoittumaan. Väsymys vääntää meidät taas arkeen. Sinne arkeen pääsee vain näyttämön kautta, ei kulisseista

3 kommenttia:

kariav kirjoitti...

Mosse 408?

Tillman kirjoitti...

Aika peto olet meiheks`

Tyyppinumeroista en tiedä, mutta Eliteksi sitä sanottiin. Se kauniskorinen edeltäjämalli taisi olla 407 sitten. Tämä oli talon vävymies, jolla oli ensin piikkinokka mosse eli semmoinen kun sanottiin puukenkämosseksi. Sitten kun hänen taloutensa kohjottui, he ostivat Eliten. Mossella ajamista pidettiin vähän omitusena maanviljelypiireissä.

kariav kirjoitti...

No, pedon merkeistä nyt en tiedä... Vanhana Mosse-miehenä tietysti tutun näköiset ikkunanpokat ja hantaakit pistivät silmään, vaikka olivatkin uudemmasta mallista kuin meidän perheen esikoisauto.