Tillman

Tillman

lauantai 24. syyskuuta 2016

Lahti 1970Kyse ei ole  Salpausselän kisoista. Vaikka Lahdessa ollaan. Ollaan  vesitornissa koko porukka  Lahden maisemia katselemassa. Keskikoulu on loppu. Korostan, maksullisen yksityiskoulun  keskikoulu on loppu. Isänmaan toivot ovat lähteneet Lahteen luokkaretkelle. Minä kuulun siihen etuoikeutettuun ryhmään, joka on saanut käydä  yksityiskoulua.

Missähän tämä nuori nainen nyt  on ? Hän on  63 vuotias.

Makeet aurinkolasit hänellä on.. En osaa sanoa, mitä hänellä on kuvassa  olkalaukussaan. Minulla oli  kameralaukun alaosassa vodkaa ja kahvilikööriä. Olin melkein kuusitoista. Rintataskussa minulla oli pikkupartnereita .Muistaako joku ?

Semmoista olemattoman pientä  tupakkaa myytiin. En tarkoita pikkuaskeja, jotka tulivat myöhemmin. Vaan Partnereita, jotka olivat pienenkokoisia.
5 kommenttia:

kariav kirjoitti...

Minulla on Amer-tupakan mainoskansio 1960-luvulta. Siinä on suomalaisten huippugraafikoiden tupakka-aiheisia taideteoksia kuultopaperisten välilehtien erottamina. Partner-kuvassa on nuoria mopokypäräpäisiä tyyppejä - tuotteen kohderyhmää - savuja kiskomassa. Tekstiä en muista, mutta etsin kansion käsiini ja julkaisen sitten omassa blogissani tupakkamainoksia, tietenkin vihapuheiden ryydittäminä.

Heidi kirjoitti...

Joskus myytiin tupakkaa, jonka askista käytettiin nimitystä sippi-Boston (ainakin Kuopion seudulla), askissa oli muistaakseni kymmenen savuketta.

Tillman kirjoitti...

Heidi


Kyllä, sellaisia oli ja lähes kaikista merkeistä. Sitten ne kiellettiin. Ei haluttu tuuri-polttajien sortuvan näennäisesti pienempään juttuun

Tillman kirjoitti...

Kari.... Olipa hieno mainosjulkaisu. Tyylikäs... sanoisin.
Savut tulivat jotenkin sallituiksi ja yläluokkaiseksi.

... toisin kuin SMART .. " Miehet, jotka näkevät, tekevät ja menevät,
vetävät ne väkevät " Mainos vetoaa niihin kansanosiin, jotka pesevät kätensä ennen kuin menevät vessaan. Malboro - ja Pall Mall - miehet pesivät kätensä vessassa käynnin jälkeen

kariav kirjoitti...

Amerin aivoriihestä - varmaan sinisen savun keskeltä - on putkahtanut kovia mainoslauseita, kuten tuo pölli-Bristolin "Miehet, joita ei tarvitse neuvoa". Keitähän ne olisivat tänäpäivänä? Soini, Orpo, Sipilä?