Tillman

Tillman

perjantai 30. syyskuuta 2016

Kiellettyä
Asiantuntija haluaa tupakka-lauseet pois  ammatillisesta koulutuksesta. Hyvä niin. Ammatillinen koulutus haisee nykyään tuhkakupilta. Se vaivaa minua ja puistattaa.

Ammatillinen  koulutus ei ole sama asia kuin toinen aste. Lukiossa poltetaan tupakkaa saman verran kuin  yläasteella. Ammatillisessa  koulutuksessa taas joka kolmas polttaa ja haisee ja räkii ja haistattelee.

On siis epäilty, että ammatillisen koulutuksen  repertuaariin kuuluu runsaasti aineksia, jotka houkuttelevat ja yllyttävät tupakoimaan. Olen samaa  mieltä. kolmen vuoden kokemuksella voin sanoa, että nämä oppilaitokset täyttävät kiitettävästi sen tyhjiön, jonka kodit ovat aikaansaaneet  kasvatusvastuuta  paetessaan.

Täyttäjinä ovat  keski-ikäiset   opettajat, jotka suhtautuvat  ymmärtämyksellä rotuennakkoluuloihin, tupakointiin, sosiaalidemokratiaan, maanviljelijä-vihaan ja perussuomalaisuuteen. Kun  nykyään on yhä vaikeampaa  löytää yhteiskunnasta  lattiatason duunari-hommaa, nämä ammatillisen koulutuksen tuotteen  ajautuvat  juomaan kaljaa ja polttamaan tupakkaa. Nykyiset ammatilliset oppilaitokset toimivat persuhautomoina.

Luulisi sen  ammattiyhdistysliikettä  pelottavan. Heidän historiansa  on kunniakas. Sieltä löytyy työväen sivistysliittoa ja raitista wrightiläistä liikehdintää. Kaikki se on kuitenkin menetetty. Potentiaalinen jäsenkunta sauhuaa salihousuissa bemareissa ja sininen savu nousee ikkunanrakosista. Tulevaisuudessa sininen savu nousee  SOTE - herrojen korvista, kun he yrittävät ratkaista tätä ongelmaa.

Menen kahville

Ps..

Kofeiini sai ajatukseni kirkastumaan.  Ammatillisen koulutuksen partia tuosta peruskoulun  massasta ei ole läpileikkaus, vaan aivan jotain muuta. Me saamme  toisesta laidasta siivumme. Toinen laita menee  lukioon.

Silti, kaikki yllä oleva pitää paikkaansa. Kokemusperäisesti maanviljelijän poikana tunnen suurta ahdistusta  ammatillisen koulutuksen  opettajahuoneessa.


2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Tytär kun meni tuonne "kouluun"sa, niin piti allekirjoittaa päihteettömyyslupaus, mikä sisälsi myös tupakattomuuden - kouluaikana ei saanut polttaakaan. Paperissa uhattiin lupauksen rikkojaa koulusta erottamisella. Silti koulun reuna-alueet on tupruttelijoita sakeanaan myös koulupäivän jälkeen. En ymmärrä mikä järki siinäkin on.

Tillman kirjoitti...

Ei siinä olekaan mitään järkeä. Näköetäisyydellä tapahtuva tupakointi saa katsojan mielen huteraksi. Samalla syntyy nk. kieltolaki - ilmiö, eli muitakaan sääntöjä ei juuri noudateta.

Ja minähän harrastin tuota samaa koko kouluajan aikoinani, joten minulla ei oikeastaan ole mandaattia arvostella ollenkaan.

Omasta tupakoinnista oli se hyvä puoli, että omat lapset eivät ryhtyneet sitä harrastamaan