Tillman

Tillman

torstai 22. syyskuuta 2016

HelpotusKuvassa  on väkirehun tuotantoon tarkoitettuja liemiä ja astioita. Väkirehu on siis rehua, jossa on väkeä, voimaa. On siinä myös pistävä tuoksu. Väkirehu toi sodanjälkeiseen maatalouteen helpotusta. Pystyttiin säilömään tuorerehua siiloon, eikä jääty  pelkän kuivan heinän varaan talven tullessa.

Valtio tuo helpotusta kuulemma Win Capta - huijauksessa  rahansa menettäneille. Siihen on varattu 8 miljoonaa euroa. Sumuisena syysaamuna  ihmetelemme asiaa itseksemme. Ihmiset ovat  lähteneen rahoineen epäilyttävään  liiketoimeen ja kun sitten epäilyttävä liiketoimi  on todella osoittautunut erittäin epäilyttäväksi ja lopulta tuomittavaksi, ihmiset saavat  valtiolta korvauksia menetyksistään.

Asia ei oikein nyt istu  minun  järkeeni. Herra Kaihlavaara voisi  ehkä yrittää korvata  pettämilleen kumppaneille jotain, mutta  miksi yhteiskunnan, eli minun pitää kuitata. Se 8 miljoonaa voitaisi suunnata nuorten mielenterveystyön tukemiseen. Silloin raha  helpottaisi myös minun elämääni.

Parin tunnin kuluttua menen taas tapaamaan nuoria miehiä, joiden elämä on hapotettu psyykkisillä ja fyysisillä ongelmilla. Pääsen ohjaamaan nuoria, joiden isät ja äidit ovat hoitamattoman  1992 - laman  lapsia.  Olemme menettämässä toisen  sukupolven  ja yhteiskunta kamppailee lillukanvarsien  kanssa. Laman vaikutukset on säilötty pysyvästi tähän yhteiskuntaan.

Väkirehun toinen nimi  länsimurteissa oli muuten säilörehu.

2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Aivetta, sanottiin Naantalissa.

En ole laman lapsi, vaikka mun jälkikasvu onkin 15-17 -vuosien tienoilla, mutta omat ongelmansa niilläkin on. 8,4 ka:n lapsi halusi VALMAan, kun ei tiennyt mille alkaisi, ja nyt se tuskastelee kun kotitehtävät on tyyliin "sijaa vuode".

Tillman kirjoitti...

Niinpä...

Toisaalta hän on oppimassa jo nyt jotain. Sillä keskiarvolla on helppo selviytyä ja tajuta asioiden suhteet. Voidaan jopa sanoa, että VALMA on juuri häntä varten ja hänen kohdallaan VALMA toimii niin kuin sen pitäisi toimia.

Nykynuori joutuu elämänsä aikana hankkimaan keskimäärin 3,5 ammattia. Ei ole erityisen vaarallista työuran aikana, vaikka joku huti sattuisi heti ensimmäisessä vaiheessa