Tillman

Tillman

perjantai 23. syyskuuta 2016

Häät


Kuvassa  saavutaan häätaloon. Rintamamiestalon tytär on juuri vihitty avioliittoon. Kutsutut kävelevät havuköynnöksen alta  taloon ja samalla tarkistelevat  vielä pukeutumisensa yksityiskohtia. Eletään kesää. Yhdellä vieraalla on kädessä untuvatäkki-paketti. Ajatellaan jo  tulevaa talvea  ja tulevaisuutta.

Talon on rakentanut  oman tilansa maille rintamamies, konepistooli-kaveri, joka oli verbaalisesti erittäin  lahjakas. Hän saattoi heinäpellolla lausua  täydellistä loppusointu-runoutta  koko päivän ympärillään olevista ihmisistä ja asioista. Ne olivat Kieku ja Kaiku - tyyppisiä kokonaisuuksia, joissa oli usein opetus taikka naamioitu toive.

Meitä  nuoria se  nauratti kovasti. Aikuiset  ajattelivat  asiaa varmasti myös huvin ja työn muotoilun kannalta. Puuduttava ja väsyttävä toistotyö  maistui paremmalta, kun sai välillä nauraa ja samalla saattoi odottaa jännityksen vallassa, mistä aiheesta seuraava  säkeistö putkahtaa esille.

Rintamamies oli lähtenyt jatkosotaan 18 vuotiaana. Hänelle  oli lyöty käteen  konepistooli ja näytetty paikka. Kun mentiin eteenpäin, hän oli kärjessä. Kun tultiin taaksepäin, hän oli viimeinen.  Siitä elämästä ei runoja syntynyt.

6 kommenttia:

Crane kirjoitti...

Täälläkin jäädään odottamaan, mitä seuraavaksi, Tillman!
Mielenkiintoista kuvaa ja tekstiä.

Leena kirjoitti...

Me ei joskus saatu täkkiä, mutta seinäkelloja tuli 6. Nuo köynnökset ovat hienot, muistan itse olleeni yksissä talkoissa, missä niitä tehtiin.

Tillman kirjoitti...

Crane....... Niitä nagatiivejä on noin 7000......

Tarinoita enemmän. Älä yllytä mielipuolta

Kiitos kommentista

Tillman kirjoitti...

Leena... mä muistan ne häät...Poika oli kotona ja vaimo. Tyttären kanssa jammailtiin pitkään ja se anasti kaikkien huomion monessa pöydässä.

Muistan appiukkosi erittäin hyvin. Hän arvosti mukavia häitä ja hyvää meininkiä. Se taisi olla ainoa kerta kun tapasin hänet.

Tillman kirjoitti...

Leena.... ja se yhteislaulu .... Kellarin synkässä loukussa punajuuri kurkkua kutitti.......

Leena kirjoitti...

Mun appiukko olikin ihana ihminen ja tykkäsi myös miniästä !