Tillman

Tillman

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Suvun sankareita


Sunnuntaipäivän , ja Tammisunnuntain ratoksi  jatkamme  sotilas-teemalla. Tämän  päivän sankarimme  on  sukulaismieheni O.K., joka  lähti Espanjan sisällissotaan taistelemaan tasavaltalaisten puolella. Viime viikolla  käsiini saamani sukuselvitys paljastaa siis Tillmannin taustoista uusia ja  mielenkiintoisia  seikkoja.

Kertoman mukaan Amerikan kommunistinen puolue oli luvannut O.K.:lle  lentäjänkoulutuksen, joka houkutteli hänet lähtemään. Sankarimme oli syntynyt Amerikassa, sillä hänen äitinsä ja isänsä olivat sinne onnelaan  Satakunnan  ankeista oloista lähteneet  vuosisadan alussa

Espanjassa sukulaismies  kävi luutnanttikurssin ja oli Amerikan suomalaisten konekiväärikomppanian joukkueenpäällikkönä. Huonosti  hänelle  näissä sotatöissä kumminkin kävi, sillä hän kuoli taistelussa Ebro-joella huhtikuussa 1938.

Täten tuli myös kaivettua perimmäinen syy sille, mistä johtuu loputon himoni Espanjaan ja espanjankielen ääreen. Minulla on sukurasite.  Kymmenien ja kymmenien  punakaartilaisten lisäksi suvussani  on siis oikea Espanjan sisällissodan  sankari.
     
 Kaiken kruunuksi  netistä löytyi  jopa   valokuva sankaristamme.


 Tämä kunniaksi on laitettava soimaan Tapio Heinosta2 kommenttia:

Sisko kirjoitti...

Muistan kuulleeni tarinoita 20 v sitten, kun joku tutki suvun historiaa js sitten ei enää kuulunut mitään. Sen jälkeen kun ensimmäinen merirosvo löytyi, tutkimuksesta oltiin aika hiljaa :)

Tillman kirjoitti...

Se oli Mamman sukua se ja merirosvot 1500 luvun lopun saksalaisia.

Tämä kaveri putkahti Saimi -mummun puolelta ja ihan puun takaa

Paljon muutakin ihmeellistä siellä on. laitan tiedoston tulevaan niin saat itse myllätä ja käännellä.