Tillman

Tillman

maanantai 19. tammikuuta 2015

Sotaveteraani Hannes

Itsenäisyyspäivän  ilopilleristä ja sydämellisestä sotaveteraanista on  kovaa vauhtia  syntymässä   suurenluokan vaikuttaja  suomalaiseen yhteiskuntaan. Tilausta  on ollut. Poliittinen debattimme on ollut tunkkaista ja  nahistelevaa. Hallitus on epäonnistunut lähes kaikissa toimissaan ja  naapuri on  ryhtynyt uhittelemaan, koska silläkin menee huonosti.

Hannes pelastaa meidät. Hannes oli  rintamalla, Hannes ja Hanneksen  aikalaiset rakensivat  tämän maan ja siksi  arvotyhjiössä me nyt vielä kerran tarvitsemme Hannesta.Sitä paitsi Hannes on presidentin kaveri ja tuttu.

Hänen kansansuosionsa on vankkumaton. Eduskuntaan  hän  vilahtaisi  kevään vaaleissa tuosta vain, jokaisessa puolueessa, ilman pienintäkään vaikeutta. Hän on  kansakunnan omatunto, hän on Erno Paasilinnan ja Matti Kuusen  reinkarnaatio, jota klassisen myyttikertomuksen tavoin vielä kerran tarvitaan kansakunnan  pelastamiseen. Hän on  Hermes, jumaline sanansaattaja, joka  on keskuuteemme  lähetetty oikeaa tietä näyttämään.

Jos Hannes  sanoo, että Natoon meidän on  liityttävä, niin onhan se  varmasti sitten  järkevää ja  asiallista. Koko Hanneksen  tarina ja elämä todistavat sitä, että tuolla tiellä onnemme on.

Toisaalta, jos muistelemme sotamies Rahikaisen  puheita  suuren  sotakirjan viimeisillä sivuilla, muistelija saattaa  joutua epäilyksensiemenen kutittamaksi. Rahikainen on tietysti fiktiivinen hahmo, joka ei Hannekselle mitään mahda.

Heijän perkeleijen puhheista. Puhheilla ei asiat parane. Kun kerran loppu ruuti, niin on parempi pittee kita kiinni. Poasaa nyt siellä pienten kansojen oikeuksista. Niijen peälle nostaa koira jalan

 Saattaisi olla  asia jopa niin, että laiskanjullea kauppamies Rahikainen mieluusti antaisi Naton palkkasotilaiden puolustaa maata samaan aikaan kun itse tekisi  tuottavia  liiketoimia  kotirintamalla.

Joka tapauksessa, samassa  lehdessä Hanneksen  mielipiteiden kanssa  kerrotaan   venäläisten   maakaupoista  Turun saaristossa. Tavallaan Hannes on vielä kerran  kutsuttu mukaan sotaan, informaatiosotaan. Siinä sodassa Hannes  on vaarallisen tehokas.

Ei kommentteja: