Tillman

Tillman

torstai 1. tammikuuta 2015

100 päivää ilman

On muodikasta luvata uutena vuonna  jotain. Tällä kertaa  uuden vuoden koittaessa on erityisen muodikasta olla ilman jotain rakasta ja tärkeää asiaa. Enää ei riitä mihinkään 31 päivää. Nyt on oltava sata päivää ilman jotain. Se kutkuttaa...

Muitakin lupauksia  on sosiaalisessa mediassa  näkynyt. Eräs nuorimies lupasi juoda alkuvuoden aikana 100 erillaista  suomalaista pienpanimo-olutta.

Seuraaviin eduskuntavaaleihin on  noin 108 päivää, ennakkoäänestyksen alkamiseen  noin sata päivää. Valtakunta joutuu olemaan ilman hallitusta tuon sata päivää. Talvisodassa miehet joutuivat olemaan ilman turvaa 105  päivää. Upseerikoulutukseen  tuo päivien lukumäärä on sitten  kopioitunut ja kiinnittynyt pysyvästi.

 Monesta asiasta olen joutunut olemaan ilman. Kuuluisuutta ja rahaa ei ole  siunaantunut minulle. Muutama Dreeveri ( DV 12  dieselveturi) on jäänyt bongaamatta, koska ovat ajaneet  niin pahoja  kolareita, että ne on romutettu. Finnjet - laivallakaan en ehtinyt koskaan käydä. Enkä ole koskaan ollut Köpiksen  keskustassa, vain  lentokentällä. Enkä ole koskaan ollut Oslossa. Paljon on asioita jäänyt  ulottumattomiin.

Ja silmistä alkoi näkö lähteä 7 vanhana. Kuulo on menossa nyt.

Ja kaikkia noita asioita  joudun  sietämään yli sata päivää, jos elonpäiviä  riittää.

Jotain tässä kumminkin  ehkä joutuu lupaamaan, kun kaikki muutkin   ovat tohkeissaan ja terhakkoina. Jotain kirvelevää sen tietysti pitää olla. Ja jotain sellaista, että sadan  päivän päästä " hanat aukeavat" ja  riemurepeää.

Minä lupaan olla ilman golf- peliä noin 100 päivää. Lupaan olla pelaamatta  ulkona. Sisällä pelaaminen  on sallittua, simulaattorissa pelaaminen  on sallittua ja urheiluhallissa pelaaminen  on sallittua. Muu on kiellettyä.

 Se kirvistelee ja karvastelee ja saa hermot joskus pinnalle. Tupakasta ja mällistä ei ole  apua siinä tuskassa, sillä  olen ollut ilman niitä  jo aika kauan. Enkä minä takaa tarkkaa 100 päivää. Jos Puolan kentät aukeavat huhtikuussa hyvissä ajoin, lupaukset saavat olla minun puolestani. Kärsin häpeän.

Vastaavasti saattaa olla, että joudutte sietämään täällä  blogissa päivittäin  sublimointijuttuja, joilla yritän  nautiskella kielletystä asiasta  kierteella ja  toisessa muodossa.

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Hupaisaa, että kirjoitin ihan samalla otsikolla toisaalle pari päivää sitten. Tai joskus. Totesin muun muassa, että on helppo olla sata päivää ilman viinaa, kun juo vaan kaljaa.

Mie lupaan olla sata päivää ilman palkkatyötä. Tai ehkä en lupaa, jos joku tuo sopivaa hommaa tarjolle... voisin luvata olla sata päivää ilman kaalikeittoa. Ja kaalilaatikkoakin. Kaalipiirakkakin vois mennä siinä samalla.

Tillman kirjoitti...

Palkkatyön puutteesta meinasin minäkin kirjoittaa ensin.

Nyt sitä kuitenkin on yllinkyllin, liikaakin