Tillman

Tillman

torstai 3. heinäkuuta 2014

Särkeekö ????

Nämä modernit  uudet puhelimet ovat  muuttaneet puhelinkulttuuriamme. Minä näen puhelimen näytöstä, että sieltä soittaa tuttu ihminen. Silti vanhasta tottumuksesta sanon puhelimeen ainakin etunimeni, usein koko nimenikin. Sellaiseen oli pakko tottua siihen aikaan, kun puhelimen sointi oli tavallisen päivän rytmin rikkova  happening .

Eräällä ystävälläni on  salainen puhelinnumero. Hänestä tuli isoisä tässä  viikonloppuna.  Kyseinen lapsenlapsi oli hälle  neljäs, mutta  ensimmäinen poikapuolinen. Niinpä tämä   suomalaisen  eläkeläismiehen  perikuva olikin  asiasta  tekstarissa  hyvin tuohtunut. Minä yhdyin häneen  iloonsa ja laitoin vastatekstarin, jossa totesin, että kovasti on vaarinsa näköinen tämä poika.

Maanantai-iltapäivällä vähän ennen  neljää soi sitten puhelin. Näytössä luki : YKSITYINEN. Minulla ei ole muita salaisen  puhelinnumeron omaavia ystäviä, joten ajattelin, että tuore vaari sieltä soittelee  tunnelmia. Vastasin, ja päätin kerrankin olla moderni ja uudenaikainen:

" No sitä on sitten  synnytyksestä toivuttu ja vissiin  kohtuullisen selvin päinkin, kun luuri pysyyy räpylässä !!"

Toisessa päässä  oli  hiljaisuutta. Sitten  sieltä sanoi naisääni  narisevalla äänellä :

" Hammashoitolasta  päivää. Olisi peruutusaika suuhygienistille huomiseksi, sopiiko ? "

Sanoin, että sopii, ja ajattelin, että nyt se hygienisti saa kyllä pestä mun suuni saippualla sen hammaskiven poiston jälkeen. Sanoin,  rouvalle vielä, että  pahoittelen, luulin häntä toiseksi  ihmiseksi. Hän sanoi:

" Arvasin"

Ja sulki puhelimen.

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Aina pitää puhelimeen vastata kuin siellä olisi joku vieras, vaikka numeronäytössä olis mitä :)

Tillman kirjoitti...

Niin pitää.

Tämä tapaus todisti sen, että on syyt palata vanhaan ja hyväksihavaittuun puhelinkulttuuriin

Ainakin minä palaan.

Sanon vaimollekin tästä lähtien koko nimeni puhelimeen