Tillman

Tillman

lauantai 7. kesäkuuta 2014

Kesän touhutRakennussarjani on nyt  kokonaisuudessaan saapunut. On aika ryhtyä askartelemaan. ALDILA  - varsi on siitä  mukava mitoitukseltaan, että  siitä voi rakentaa sekä regular- varren  nuorelle voimamiehelle ja seniori varren  tämmöiselle  vanhalle pierulle.

Säätö tapahtuu niin, että  kutosen  mailalla varren  kärjestä leikkavaat regularmiehet pois 1,5 tuumaa, seniorimiehet leikkaavat 3,5 tuumaa. Minä ajattelin leikata  2,5 tuumaa.

Kärkileikkauksen jälkeen  varsi sovitetaan ja liimataan epoksilla  tuohon lapaan. Mailan kokonaispituus  täsmätään katkaisemalla varsiaihio sitten tuolta yläpäästään sopivan mittaiseksi. Sen näkee taulukosta,  ihmisen käsien pituudesta ja parhaiten tietenkin  vanhasta mailasta.

Lopuksi  ujutetaan tuo punainen  " käsikahva" eli grippi paikoilleen.

Tänään ei kuitenkaan tehdä vielä mitään. Tänään  olemme 60 v ja yksi päivä. Tänään on siis seniorielämäni  eka päivä. Sen meinaan  viettää Hankasalmella Hangan lavalla.  Jos näette siellä vihreään unikonväriseen Marimekon  jokapoika -paitaan  pukeutuneen  vyölaukku- miehen, se en ole minä.  En taatusti.

Ei kommentteja: