Tillman

Tillman

maanantai 5. toukokuuta 2014

PotilaatTyhjeneviin oppilaitoksen tiloihin on yritetty saada korvaavaa toimintaa. Ymmärrän niin, että kuntayhtymällä on sangen itsekkäät  tarkoitusperät asiassa. Olisi hyvä, jos joku maksaisi tilojen ylläpidosta jotain. Saataisi polttoöljyä kattilaan ja vähän maalia seiniin, silloin tällöin ainakin.
 
Toukokuu on tuohut kuntayhtymän herrojen kasvoille hymyn. Lähihoitajakoulutus rakentaa pariin tyhjään luokkaan sairaalahuone- opetustilaa. Semmoinen on kätevää. Viisi petiä huoneessa ja jokaisessa potilas köllöttelemässä.
 
Tänään sairaalasängyt sitten tuotiin paikalle. Ne tuotiin traktorin lavalla. Jokaiseen petiin oli sidottu remmeillä potilas kiinni, sillä samalla kyydillä nekin tulivat kätevästi. Muutamasta sängystä oli moottorilla nostettu selkänojaa ylös, jotta potilaat näkevät maisemia.
 
Olen antanut itselleni kertoa, että kaupungin keskustassa oli ollut paljon katselijoita kadun varrella. Koko matkan ajan , valtatietä myöten oppilaitokselle, traktori oli vetänyt perässään autoletkaa, eikä kukaan ollut ohittanut potilaita. Arvaan, että huomisessa aviisissa  joku taas kauhistelee , että joku raja sitä pitää olla  sairaankuljetuksen kilpailuttamisellakin.

2 kommenttia:

Marianne kirjoitti...

Samaan lankaan menin minäkin, en heti tajunnut että kuvassa oli keinopotilaita. Kauhuissani kattelin että mitä ne ihmispolot siinä kouristelee. Tää oli kyllä päivän paras! Jos paikallislehteen tulee kuvä tuosta potilaskuljetuksesta niin laita ihmeessä se tänne.

Tillman kirjoitti...

Hei Marianne !

Minäkin jähmetyin, kun menin tyhjään luokkahuoneeseen. vaikak tiesin, mitä minua siellä odottaa, niin silti näky oli jotenkin absurdi ja suoraa jostain Fellinin elokuvasta.

Luultavaa on, että minua harmittaa koko loppuelämäni se, että en päässyt itse näkemään sitä kuljetusta.

Luultavaa olisi ollut, että jos olisin päässyt järjestelemään sitä siirtoa, olisin taivuttanut potilaiden käsiä vielä tervehdykseen.

Tai keksinyt vieläkin brutaalimpaa.

Novellin paikka. Ainakin Hesarin kuvareportaasin paikka.