Tillman

Tillman

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Missä olit kun Katainen löi hanskat tiskiin ?

pilkkikisat 2014
Minä muistan  kirkkaana sen päivän, jolloin  sain mopon. En  taas muista, kummallista kyllä, koska menetin poikuuteni. Sitä vastoin taas muistan hyvin sen päivän, jolloin sain ajokortin käteeni. Se oli viimeinen heinäkuuta 1972. Jamppa Tuominen on tehnyt  kyseisestä päivästä  levynkin.

Kun Katainen ryhtyi pakoilemaan vastuuta, olin olutseuran  pilkkikilpailuissa. En sijoittunut, mutta minulla oli hauskaa.  Joimme  jäällä olutta, juttelimme mukavia, saunoimme ja paistoimme makkaraa.  Meillä oli  tunnelmallisia  hetkiä.  Monelta mieheltä oli  viime aikoina   kuollut omaisia. Lohdutimme toisiamme  ja koimme  yhteenkuuluvaisuutta.

Jatkoilla   sitten  viihderavintolan  hämyssä näytti siltä, että  kohtalo käänsi  hanat auki totaalisesti. Ensin   näkyi tekstitelevision ruudulta tieto siitä, että  Siilinjärven  poika ei enää kokenutkaan  diiliä niin fantastiseksi, että  olisi hoitanut homman  kotiin ja merkinnyt pulkkaansa  täyden taksvärkin. Pahasti jäi homma kesken.

Sitten heti perään  näytettiin tieto siitä, että Rauman Lukko oli  onnistunut  tappelemisessa ja  sohimisessa niin hyvin, että oli  voittanut Tampereen Tapparan. Ajattelin, että  tästä ei enää meno nyt parane. Nyt on menossa karmea flow.

Parempaa oli vielä kuitenkin tulossa. Viihderavintolaan , tavallisiin  miestentansseihin , änkesi  sisälle  toinen toistaan  kauniinpaa naista, jotka hetken miesten  kömpelyyttä ja saamattomuutta  katseltuaan alkoivat raastaa meitä parketille kaksin käsin. Varsinkin foksien aikan miesten vessassa  oli  suuri joukko  asioimassa, sillä sinne  naiset eivät sentään kehdanneet tulla. Vaikka omalta puoleltaan kannustuksia  sinnekin huutelivat.

Kataisen lähtöpäivä syöpyy  muistiini  ikuisesti. Jouduin karkaamaan klo 23 kotiin tuosta  Sodomasta  ja  Gomorasta. Kumpa kaikki tämä olisi tapahtunut silloin kun Sorsa oli pääministeri ja minä vähän viriilimpi.

No, vaikka pääministeri nosti kytkintä, allekirjoittaneen on pakko kantaa kuitenkin yhteiskunnallista  vastuuta. Minä maksan korkeampaa  veroa, maksan korkeampaa  polttoaineveroa, maksan korkeampaa kiinteistöveroa ja  kärsin korkeammasta verenpaineesta. Viides  neljättä. Sen päivän muistan iäti.

Ei kommentteja: