Tillman

Tillman

keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Matka kolmanteen maahan

Puhuin äsken työkaverin kanssa siitä, miten kurja nuoruus meillä oli. Kun Interrail, sen ajan Internet, jakoi nuorison hyväosaisiin ja sitten niihin, joiden oli pakko olla kesätöissä ja vanhempien apuna, niin me molemmat kuuluimme aikoinaan tuohon huono-osaisten sakkiin. 

Tämän kahtiajaon jäljet näkyvät edelleen voimakkaina yhteiskunnassa. Interrail oli modemiyhteyksinen Internet, jonka avulla saattoi avartaa maailmaa ja kokeilla kielitaitoa. Sen avulla saattoi poistaa tulevaisuuden pelkoa ja luoda itselleen hyviä edellytyksiä ja verkostoja. 

Vaihto-oppilasvuosi oli sen ajan laajakaista, joka avasi taivaan maan päälle. 

 Me kaksi huomasimme, että olimme jääneet paitsi molemmista. Me seivästimme heinää. Me olimme kesätöissä yrityksissä ja me säästimme uuteen nauhuriin rahaa. Meidän maailmamme loppui Turun satamaan. 

Päätettiin lähteä seniori -Interrailille. Päätettiin vielä kerran repäistä ja mennä paikallisjunilla kyliin, joissa ei kaljua protestanttia ole ennen nähty. Päätettiin pääsiäisen kunniaksi päästä tästä nuoruuden traumasta. Päätettiin, että kerran vielä me nukahdetaan likaisina ja hikisinä neljännen luokan majatalon lakanoille.

1 kommentti:

Heidi kirjoitti...

Hieno päätös!