Tillman

Tillman

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Maanantai

finlandia
Kansakunta on pääsemässä  maanantaiaamuna itserämpimisen suosta ylös. Ehkä  vähän mutaisena, mutta pääsee kuitenkin. " Elämää suurempi " SOTE  on kasattu  yhteen.  Kaikki puolueet ovat hymistelemässä yksituumaisuutta. Asiantuntijat ylistävät   uutta järjestelmää. 

Meno muistuttaa syksyä 1939.  Kun on jotain yhteistä  pelättävää, yhteistuumaus syntyy ja päätöksiä  tippuu yhtenä köytenä. Tuosta vain, Naps ja naps... Odottaa saattaa, että viimeistään  syksyllä jo työmarkkinat tekevät uuden Tammikun kihlauksen ja päättävät, että eläkeikä nostetaan 65 vuoteen ja palkkojen korotukset jäädytetään 5 vuodeksi. 

Kansakunta on  hankala. Sen myönsi jo aikoinaan Paasikivi. Onneksi meillä on  hyvät ja hienot naapurit, jotka  tukevat meitä  kaikissa hankalissa tilanteissa.  Ovat puolestamme järkeviä. 

Venäläiset eivät antaneet meille 1960 - luvulla Karjalaa takaisin, vaikka  lähellä se oli Hrutsevin aikana. Ukraina sai Kriminsä. Nyt meillä olisi  sitten sama tie edessä, jos  olisimme  omamme takaisin saaneet  ja huolineet. 

Viro tuottaa viinamme  edullisesti ja työvoimamme halvalla  hinnalla. Ei huolta huomisesta. 

Vaarallisin taitaa olla Ruotsi.  Jälleen kerran ollaan virittelemässä  keskustelua siihen suuntaan, että heidän kanssaan olisi joku liitto tehtävä ja palattava entisen emämaan huomaan 1700 - luvun malliin. Kummallista puhetta. Tuskin koskaan meillä meni niin huonosti kuin siihen aikaan. Siinä uudessa liitossa me jälleen puolustaisimme emämaata ja maksaisimme  siitä  kovan hinnan. 

Tulee huonoa juttua. pahoittelen. Kynä ei nyt oikein kulje. Ajatukset ovat jo  nuorison  kohtaamisessa.  Saan jälleen kuunnella  5 tuntia vitun-hokemista. Ja katsella hokijoita , jotka ovat pukeutuneet  villapipoihin sisätiloissa ja kulkevat ulkona avopäin. Sanoin  viime viikolla jo muutamalle, että kun hoette  tarpeeksi, otsaanne kasvaa  se  juttu. Rivohan se siinä on, mutta  kun vedätte noita pipoja alemmas, niin ainakaan pää ei palele , kun karva on karvaa vasten. 

Totesin surukseni, että 16 vuotias ei vielä  ymmärrä, mitä ovat satiiri ja ironia. Puhumattakaan, että  tietäisi niiden eron.

Ei kommentteja: