Tillman

Tillman

perjantai 25. huhtikuuta 2014

Fanny lorautti mereen


" Vähäinen määrä dieseliä pääsi valumaan tiistaiaamuna mereen Rauman satamassa. Vahinko sattui Winnovan koulualus Fannyn tankkauksen yhteydessä. Polttoainetta pääsi mereen reilu litran verran, eikä se aiheuttanut kummempia toimenpiteitä. "

" Olkiluoto 3 -hankkeen ongelmat saattavat olla satakuntalaisyrityksille ja koko aluetaloudelle varsinainen jättipotti.
Rakentamisaikataulun venyminen tuo kansantaloustieteilijän arvion mukaan maakunnan talouteen jopa kahden miljardin euron lisäruiskeen verrattuna siihen, että voimala olisi valmistunut vuonna 2011. "


Yllä olevat  kaksi uutista  on poimittu LÄNSI-SUOMI aviisin verkkosivuilta tänään aamulla.  Uutiset on ryhmitelty samaan luokkaan ja  otsikoitu samalla tyylillä. Lukijan tehtäväksi jää muodostaa  itselleen  mielipide siitä, mitä uutisessa todella  kerrottiin ja mikä arvoa uutisen sisältö lukijalle tuottaa. 

Kolmanneksi  uutiseksi olisi hyvin sopinut  joku urheilu-uutinen. Pohdittavaa olisi ollut enemmän.
Uuslukutaidottomuus  näyttää yhteiskunnassa  lisääntyvän.  En pystynyt seuraamaan eilistä vaalitenttiä  kuin muutaman minuutin, sillä myötähäpeäni poliittisen jargonin  suossa oli liian suuri. Yhteiskunta sotkeutuu lillukanvarsiin. Ongelmat hämärtyvät.

Kuka muuten muistaa SOTEA? Juuri nyt  siitä päätetään  hissukseen, julkisuudelta piilossa. Äänekoskelle on laskeutunut eilen  MESSIAS, pelastaja . Pelkän  parin rivin uutisen perusteella  tuore liikenneministeri on luvannut  laittaa kuntoon jokaisen tien ja polun  uuden tehtaan vaikutusalueella. Hänen ministeriystävänsä  on taas  toistuvasti  korostanut sitä, että SOTE -asiasta ei saa keskustella ja se on  piece of cake - juttu.

Ei kommentteja: