Tillman

Tillman

perjantai 7. maaliskuuta 2014

The Charge of the Light Brigade

350px-Charge_of_the_Light_Brigade

Tänään on taas puhutta paljon Balaklavan pikkukaupungista. Oikein kukaan ei tiedä, ovatko venäjänkieliset sitä mieltä, että heitä täytyy autta, vai auttavatko venäjänkieliset toiset venäjänkieliset pois Krimiltä.
 
No, kaikki me muistamme kuitenkin Errol Flynnin komeana elokuvassa 600 urhoollista tai jotain. Silloinkin käskyt annettiin hätäisesti, ne ymmärrettiin väärin ja lopputulos oli yhtä sotkua. Kuudestasadasta hevosesta taidettiin menettää 517. Niihin oli helpompi osua. Miehistä menetettiin vähemmän. Sankari kumminkin kuoli.
 
Oikeasti Errol Flyn kuoli 1959. Hän makaa Kalifornian sannassa. Arkussa on mukana kuusi pulloa Wiskiä.
 
Ja kaiken aikaa Ukrainan liikekannallepano etenee. Minua se kansa on vähän ruvennut pelottamaan. He ovat historiassa aina saaneet turpiinsa isän kädestä ja kunnolla. Mikä olisi se syy, jonka perusteella he nyt ensimmäisen kerran onnistuisivat hoitelemaan homman kotiin ?
 
En tiedä. Pakolaisen poikana oloni on kumminkin kummallisen rauhaton. Olen sen olon imenyt äidinmaidossani. Minä arvaan, että kävi tässä nyt sitten niin taikka näin , pakolaisia taas syntyy hirmuisia määriä ja riippumatta siitä ollenkaan, keitä he ovat, he aina menettävät kotinsa. Semmoinen kohtalo on ihmiselle synkeä leili juotavaksi.

2 kommenttia:

ketjukolaaja kirjoitti...

Jospa he menevät äidin syliin, kunhan ovat jokusen miljardin saaneet isän kädestä, tai sedän?

Tillman kirjoitti...

Luulen kanssa niin. Tai sitten en vain tajua.