Tillman

Tillman

tiistai 25. helmikuuta 2014

Trakäs dianas - hullut päivät


Kisakrapula näyttää iskeneen ihmisiin. Muihinkin  kuin ministeri Arhinmäkeen. Intoilijat ovat  kaivautuneet koloihinsa ja  potevat  suurtapahtuma-krapulaa. Joku sellainen, jota on odotettu  kuin kuuta nousemaan, on nyt sitten äkkiä lopullisesti ohi. Seuraavan kerran joulupukki tulee vasta  seuraavalla kerralla. No, urheiluministerin, ja muidenkaan ei kannata menettä toivorikkauttaan. Kyllä  rätei ja lumpui  ja urheilukilpailuja piisaa.
Eilen vaimoni  ryntäsi Ihamuotilan johtaman  organisaation  alennusmyyntiin  ajatuksella, että tästä maasta  loppuu raitapaidat aamupäivän aikana. Yritin  häntä tyynnytellä ja vakuutella, että ei lopu. Marimekon ylihinnoilteltu vaate ja  ylioppilaslakit eivät  lopu koskaan.  Leipä voi loppua ja turve suosta.
Tänään hallitus ja oppositio  keskustelevat  siitä, loppuuko raha valtakunnasta, kun sitä niin surutta sihvelöidään joka paikkaan. Arvaan, että taas kerran julkinen sektori saa kantaa kaiken syyn. Vain yksityislääkärit ja K-kauppiaat ovat synnittömiä ja he voivat  aloittaa  kivien heittelyn välittömästi, kun urheiluministeri Arhinmäki   katsoo kellostaan aloitushetken ja  huutaa  VALMIINA, PAIKOILLANNE, HEP ! Proletariaatti voi silmä tarkkana siinä seurata  kellonsa viisareiden kulkua ja samalla  katsoa, kuinka  köyhää kansaa kuritetaan kun säästetään.
Taidan illalla  ottaa arhinmäet ja nukahtaa  kaljalasi kädessä kirjastohuoneen  TESSA-maton  päälle.  Niin puuduttavalta tämä vuosiloman alku taas  kerran tuntuu.  Sen jälkeen ei kyllä enää olisi puuduttavaa tämä loma. Olisi  tosin melkoisen hiljaista lomaa tiedossa.
Ei voi hiihtää....  ei voi retkiluistella.... ei voi lasketella,..... ei voi lumilautailla........,  ei voi  mitään tehdä. No, en minä ole koskaan  tehnyt  aikaisemmikaan  mitään noista luetelluista, joten  leikki sikseen, nyt on  oikeastaan Tillmannin  ihanne talviloma. Ei voi tehdä mitään. Voi vain olla.  Voi kirjoittaa, voi järjestellä olutalusta - kokoelmaa, voi pitää radioyhteyksiä, voi  järjestellä postimerkkikokoelmaa, voi lukea kirjoja ja voi laittaa upeaa ruokaa.
(Kirjoittaja tuntee  henkilökohtaisesti yhden vasemmistoliittolaisen.  Kirjoittaja ei ole omistanut rannekelloa 16  vuoteen )

Ei kommentteja: