Tillman

Tillman

lauantai 11. tammikuuta 2014

Pelastaja

Taivaan Isällä on ollut kiireitä  vuodenvaihteessa.  Joka paikkaan ei ehdi, eikä julkisuuteen oikein  osaa tullakaan, sillä ihmisillä on hänen ulkomuodostaan  niin  kovasti epämääräinen ja  sekainen käsitys.
Niinpä jälleen kerran  kaikkien maallisten ongelmien ja murheiden  kimppuun julkisuuden  valokeilaan on asettautunut  Björn Wahlroos, jolle  peruskoulu-uudistus, korkeakoulujen valintaprosessi, opintotukiasiat, maataloustuet, teollisuuden  vientinäkymät, fasaaninmetsästys ja suomalaisen peliteollisuuden  ongelmat ovat tuttuja. Puhumattakaan  nyt sitten  ruotsinkielen asemasta ja saamelaisten saamelaisuuskiistoista.
Veikko Huovisen  tavoin minunkin mielessäni on monta  kysymystä, joita  kaikkitietävältä voisi kysyä.  Olisin kiitollinen  esimerkiksi  siitä tiedosta, että mitkä numerot maikkarin pellet onnistuvat lotossa illalla  koneesta putkeen sössimään ? Olisi mukava myös  tietää se, nouseeko Eurajokeen edelleen meritaimen  ja intoutuuko  se  yrittämään  Pappilankosken  padon alla Koponjokeen ?
Sitten olisi  mukava tietää, mitä kuuluu yhdelle  Ansalle, joka nyt on laskujeni  mukaan  jo 61 vuotias , mutta jonka silmät varmasti edelleen huimaavat kuin Suomen kansantalouden syöksy.
Paljon minulla olisi Wahlroosilta  kysyttävää.
Ensi vaalien jälkeen puolueet voisivat valita Wahlroosin ministeriksi hallitukseen. Noin pätevälle miehelle pikkuriikkinen poliittista valtaa  sopisi kuin nenä päähän. Hänet voitaisi valita  kuuden- seitsemän ministerin  paikalle yhden miehen palkalla. Kansakunta voisi  hengähtää, sillä asioihin tulisi heti jämäkkyyttä ja draivia.
Ansiosidonnainen päivärahakausi  supistuisi  90 päivään, AY-jäsenmaksukuitilla voisi pyyhkäistä peppua ja yliopistoihin tulisi  lukukausimaksut. Tapahtuisi  Uuden -Seelannin, Irlannin, Islannin  ja Kaanaan ihmeet samantein.
Ehkä Wahlroos  pystyisi myös rauhoittamaan ne ammatilliset riiviöt, jotka minua taas  36 kuuden tunnin päästä työmaalla odottava.
Oi tule jo keskuuteemme Björn, keski- ja yläluokan  timosoini !!!

Ei kommentteja: