Tillman

Tillman

lauantai 25. tammikuuta 2014

Pakokauhu leviää....

Ministeri Virkkunen  on ilmoittanut lähtevänsä ehdolle tuleviin EU- vaaleihin.  Suomen kansa  hurraa lauhtuvassa tammikuun  säässä.  Olemme samalla  kertaa  uteliaita ja helpottuneita.  Olemme uteliaita, kuinka suuren  äänisaaliin  ministeri  Virkkunen saa.
Helpottuneita olemme siitä, että hän ilman muuta   menee vaaleissa läpi.  Minäkin tunnen  satoja henkilöitä, jotka tulevat äänestämään häntä,  puoluekannastaan riippumatta, jotta varmuudella Virkkunen  saa tarpeeksi ääniä.
Enteellistä ja kohtalonomaista on se, että huomenna on kaikkien  rakastama   tammisunnuntai.  Ensimäisenä  tammisunnuntaina vuonna   1918  alkoi liikedintä, jonka tarkoituksena oli avata uusi lehti kansakunnan  historiankirjassa.  Jotain samaa havinaa olen nytkin aistivani. Pääministeri arpoo, minkä  duunin ottaisi  itselleen ja käy siitä keskustelua  oman ministerinsä kanssa, jotta ei  nyt tulisi  ängettyä samaan aikaan samasta ovenlävestä sisään.
Ja muut ministeri ovat ryhtyneet  kilvan luopumaan ministeri Virkkusen kuningasajatuksista. Ne ajatukset  ovat  olleet kovasti epäsuosittuja eikä niitä kannattamalla  voi olla  varma siitä, että edustuksellinen  paikka säilyy. Hallituksen  toiminta on halvaantumassa  yhä pahemmin.  On  tuskin mahdollista, että se pystyisi tekemään 3 mrd lisäsäästöt  ennen   vaaleja, eikä se  voi niitä tuskin  tehdä vaalien jälkeenkään.
Pakokauhu  riistäytyy  hallitsemattomaksi  kun on   ensimmäisissä eteen tulevissa vvaleissa nähty se, kuka minnekin  pääsee ja kuka  minnekin joutuu.
Minä  teen ruokaa vaimolle. Hän on UNICEF -vapaaehtoityössä  ja on varmasti  nälkäinen, kun on katsonut  kirpputorin  elämää muutaman tunnin. Toivottavasti  siellä ei   tapella  eikä riehuta. Jyväskylässä piti jo lopettaa yksi  ruokajono-paikka, koska asiakkaan  rähisivät ja tappelivat jonossa. Hyvällä ei myöskään katsottu kuulemma sitä, että läheiset pizza-paikat  kävivät ruokajonosta  hakemassa  salaattivärkit  liiketoimintansa  tukemiseen.
Sellaisen todellisuuden kanssa me tavalliset ihmiset joudumme tulemaan toimeen siinä vaiheessa, kun  päättäjät  jättävät paikkansa  ja  lähtevät  Eurooppaan.

Ei kommentteja: