Tillman

Tillman

sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Näennäisesti rauhallista

On jälleen aika  muistuttaa lukijoita  riemullisesta tammikuun  riitistä. Juhlat eivät ole vielä loppuneet. On aika  osallistua  koko  länsimurteiden  alueen  ihastuttavaan  sosiologiseen varaventtiiliin, joka tarjoaa  mahdollisuuden  kerrankin näyttää naapureille, mistä puusta  sitä ollaan veistetty ja mistä se kana pissii.
En puhu nyt "tipattomasta tammikuusta"
Tarkoitan tietysti Nuutin päivää, riehakasta  Länsi-Suomalaista karnevaalia, joka  tarjoaa mahdollisuuden  juoda loput sahdit tynnyristä,  opetella transvestiitti-pukeutumista, heittäytyä  cross-dressing -menoon  ja  kaiken kukkuraksi,  ympäristön siitä pastumatta, laulaa pilkkalauluja  asianomaisten siitä suuremmin  kiusaantumatta.
Tipaton tammikuu  on se rinnalla  omituista yksin-kyräilyä  ja vissyveden  ryystämistä.
Nuutinpäivästä olen puhunut  täällä joka vuosi.  Lehdet ja media taas ovat  kiitettävästi kertoneet meille  tipattomasta  tammikuusta. Esimerkiksi tänään Keskisuomalainen  oli löytänyt  haastateltavakseen  eläkeläispariskunnan, jotka kumpikin ovat  viettäneet  tipatonta koko elämänsä ajan.  Aviomies tosin  mietti, että on hän saattanut yhden pilsneripullon elämässään  juonut. Yhteistä synnintuntoa  taas  kumpikin  koki siitä, että rippikoulussa  oli pakko  viinitilkkanen  juoda. Pahalta se oli heistä maistunut.
Joku tuttava oli kumminkin pariskunnalle tuonut  viinapullon lahjaksi. Sitä pidetään  kirjahyllyn päällä kotialttarina.  Minä mietin semmoista asiaa  aamukahvia juodessani,  että  jos joku on ollut koko elämänsä ilman  tupakkaa, eikä ole henkosiakaan vetänyt, voisiko semmoiselle vielä vironlaivalta  ostetun kartongin  lahjaksi ? Laittaisiko  lahjan saaja sen  kirjahyllyn päälle  kyljelleen elikä lappeelleen ?
Pahoittelen, teksti on taas  pahasti  kukkerpäissä ja  vanhan aatamin  vaivaamaa.  Olen vähän ahdistunut . Osa syy siihen ahdistukseen on se, että ostin eilen  iPad - tabletin vaimolle.  Ystävällisyydessäni  ja ilkeilemöttömän  tammikuun  riivaamana asensin   hänelle muutamia naisellisia  aplikaatioita, kuten esim.  käynnin IKEA- luetteloon ja Kodin Terraan,  Nyt tuli tabletille tarvetta.  Useammallekin.  Tämä vaimon tabletti maksoi 499.  Nämä minun  ovat  kuussatasia.
Keittiön kaapit  meillä uusitaan kuulemma  joka tapauksessa.
Eikä kyllä pidä paikkaansa se, että tietotekniikka  hävittää työtä. Luulen, että  tuo tabletti virkistää kovasti paikkakunnan LVI- ja rakennusalaa.
On  kummallista, ettei  tietotekniikan  porttiteoriasta  kukaan ole puhunut mitään.  Minä uskon vakaasti, että ehtoollisviini ei ole  kenellekään juoppouden  laveaa tietä aukaissut. Tämä mobiilidata-perheet  sitä vastoin hullaannuttavat  ihmisen  ostamaan   kummallisia tuotteita ja hävittämään hyviä keittiönkaappeja.

Ei kommentteja: