Tillman

Tillman

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Mini Horse


Pidin viikonloppuna vähän hauskaa. Osallistuin  belgialaisten kisaan puoli huolimattomasti ja  leikilläni. Pidin  43 yhteyttä kuvassa  olevalla  antennilla. Oli  siistiä. Taikka, niin kuin nuoriso nykyään  sanoo; oli coolia ! Minä ajoin  100 watilla tuohon lumiseen  himmeliin. Kaverit  tykitti 1500 watilla niin, että kuulokkeet paukkuivat. Tai niin teistä ehkä tuntuu, kun luette. Totuus on se, että korvalla  kuulemalla tuommoinen  tehoero  on kuultavissa, mutta  paremminkin se näkyy mittareissa. Noita  lukuja ei voi verrata niin kuin  verrataan  auton  tehoja taikka sähkövatkaimen tehoja. Tuo kuvassa näkyvä tilataideteos on pääosassa, kun  ryhdytään singnaalia eetteriin  työntämään.
Parhaat pitivät vuorokaudessa  varmasti  yli  1500 yhteyttä. Minä en semmoiseen  pysty enkä jaksa, enkä viitsi. Se tarkoittaisi   50 sekunttia / yhteys, läpi vuorokauden. Minä uhrasin  aikaa noin kaksi tuntia noin  omiin yhteyksiini.
Kuvassa on  Mini-Horse  wire-beam vähän surrealistisessa muodossa, sillä huurre ja lumi olivat painaneet  tukena olevat  ongenvavat hassusti mutkalle. Kaikki kolme  lanka-elementtiä ovat  myöskin  sitten " lotus-asennossa" eikä antennin muoto ole  ollenkaan oikeaoppinen. Minusta se on kuitenkin kaunis.
Kaunis ja halpa. Ongenvavat maksoivat  Ylivieskan Kärkkäisellä 6 x 5 euroa eli 30 e. Lankoihin meni  5 euroa.  Alumiinisesta keskuslevystä ei ole ammattikoulu vieläkään laittanut laskua.
Pisin yhteys syntyi paikkakunnalle, jonka nimi  on minulle outo, mutta varmasti monelle lukijalle  tuttu.  Se kirjoitetaan " Novokuznetsk". Ja siellä on tämän näköistä
novokuznetsk-city-scenery (1)
Nyt siellä on tietenkin lunta ja jäätä . Siperiassa  on tiemmä aina lunta ja jäätä ihan riittävästi. Toivottavasti ainakin Tuukka Mäntylälle riittää jäätä, sillä hän pelaa tässä kaupungissa jääkiekkoa  puolustajan paikalla. Se olisi minulle jäänyt ikuiseksi arvoitukseksi, ellen olisi  tänään  radioaaltoja  huitaissut  pitkin ja poikin  Venäjää menemään.
Ja tämän näköisen herran kanssa puhuin  tuohon kummaan kaupunkiin
FF_RD9U
Ja puhuin minä monen muunkin kanssa.

YO9GJY

Hänen nimensä on Stefania, mutta hänestä ei puhekumppania saanut, sillä  hän näytti ottavan kisan  todesta ja napsi   noin  viisi yhteyttä minuutissa   - vauhdilla  kilpailupisteitä. Minulle hän uhrasi 10 sekunttia.
04au1
Häntä en  onnistunut tänään  jututtamaan. Eetteri  kuhisi hänen ympärillään , eikä sinne  tämmöisellä nöösipojalla ollut mitään asiaa  näin pienillä vehkeillä.

Ei kommentteja: