Tillman

Tillman

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Antonio Flores lähti talvilomalle

Ilta-Sanomien mukaan ministeri Pekka Haaviston puoliso Antonio Flores on ottanut puolen vuoden loman parturi-kampaajan työstään ja matkustanut Etelä-Amerikkaan.
Antonio on  tehnyt  hurjan hyvän  sopparin  käherrysliikkeen kanssa, sillä tavallinen kansa  joutuu tyytymään  paljon lyhyempiin lomiin.  Lehtorillakin on  jäljellä  11 päivää  vuosilomaa tälle  lomakaudelle. Nekin pitäisi pitää ennen  seuraavan lomamääräytymiskauden alkua, sillä  niiden myöhempi pitäminen  aiheuttaa   suunnattomasti   ongelmia.
Ongelmien syynä on kuntayhtymän lomakäytäntö. Organisaatiouudistuksissa  on nimittäin  henkilöstöhallinnon henkilöstöä  heitetty pellolle  niin paljon, että henkilöstö anoo nyt  kaikki vuosilomansa robotilta,  tietokoneohjelmalta, joka myöskin tuntee nimen, WEB-tallennus. Lomaongelmaksi  henkilöstölle  muodostuu se, että ko. ohjelman suunnittelija on  ollut erkka-luokalla opiskeleva hahmotushäiriöinen  kosovolais-maahanmuuttaja, taikka sitten  ympärijuovuksissa ollut  teinipoika.
Työpaikassa tunnetaan  tosin tältäkin lomavuodelta  yksi tapaus, jossa  lomaoikeutettu oli  onnistunut  anomaan vuosilomansa ilman  keskuskonttorin  avustusta. Kyseinen  henkilö kuitenkin myöntää kyseessä olleen kovan kiireen ja  näppäilyvirheen, joka oli  johtanut hämmästyttävään ja toivottuun lopputulokseen.
Ministerin puolisolla  on varmasti asiat  paremmin.
Minulla on työaseman vieressä keltainen post-it - lappunen, johon olen  listannut WEB- tallennuksen  vaatimat käskyt ja niiden järjestyksen. Se järjestys on kuitenkin niin  logiikan vastainen ja  hassu, että  kun sitä lappua  katsoo, joka kerta   herää epäily, että  on jotenkin väärin käsittänyt  asian lappua kirjoittaessa, ja että olisi  parempi, jos sittenkin olisi mennyt parturi-kampaajakouluun. Lomille olisi voinut lähteä noin vain. Ohennussakset olisivat jääneet asiakkaan  hiuksiin juntturaan ja kappa  kaulaan.
Viime aikoina tosin  myös allekirjoittaneen  mielessä ovat vilisseet  erilaiset  vakivaltaiset riehumis-skenariot , aivan Antonion  tapaan, mutta  olen pystynyt toistaiseksi  hillitsemään itseni. Enkä minä ole  miettinyt naisen lyömistä.
Antonio  voisi pyytää ministeri-puolisonsa apua tässä  väkivalta-ongelmassa. Ministerien  joukossa  on  pahoinpitelystä  tuomittu , rattijuoppoudesta  tuomittu, varkaudesta tuomittu ja  vaikka ketä.   Uskoisin, että  vertaistuki ja  saman sosiaalisen viitekehyksen   rajoittama  yhteisö tarjoaisi Antoniolle parhaat  mahdollisuudet ongelman  ratkaisemiseksi.
Parturi-kampaajan työ vaatii malttia. Antonio on  siinä työssään  jatkuvasti tekemisissä terävien saksien ,  partaveitsien, sekä naisten kanssa. Kombinaatio on hyvin ongelmallinen. Me kaikki  toivomme, että Antonio löytää Ecuadorista vastaukseen  tähän haastavaan tilanteeseen.

1 kommentti:

dudivie kirjoitti...

emme toivo mit'n. mulla on alakerran ovella uus parturi, 10e leikkaus. paljon t;it'