Tillman

Tillman

perjantai 13. joulukuuta 2013

Tukahdun onneen

Luin lööpistä, miten joku  oli löytänyt  Kirkkonummen Masalasta  2 -vuotiaan taaperon pelkissä vaipoissaan ja pahoinpideltynä. Hylättynä. Ulkoa. Jostain pusikosta.
Elämme joulun aikaa.
Kirkkonummen Masala on aina  kuulostanut minusta  joltakin helvetin tandori – kastikkeelta, jota joku omituinen häiskä  käyttää aamupuuronsa  mausteeksi. Masalassa asuu  muistaakseni  yksi omituinen nainen, jolla oli  kolme  kännykkää , jokaiselle  miessuhteelle omansa.
Kirkkonummen Masala ei kuulosta ollenkaan Hviträskiltä. Eikä  kultivoituneelta.
Tukehdun onneen. Minun  84  vuotta vanha isäni on tänään  päässyt pois sairaalasta  onnistuneen operaation  jälkeen. Hän on nyt äitini , 82 v, kainalossa.  Heiltä myrsky on vienyt sähkön ja lankapuhelimen. Metsätie on täynnä kaatuneita puita. Hellassa palaa tuli. Televisio on pimeänä. Kynttilöitä  palaa pöydillä.  Puhutaan hiljaa  asioista.  Puhutaan ehkä  varovaisesti huomisesta, mutta luultavasti puhutaan  nykyisyydestä ja siitä, miltä toisesta tuntui, kun oli kaksi yötä yksinään sairaalan armoilla. Kännykkä on pois päältä. Säästetään akkua. Jos sattuisi jotain asiaa ulkomaailmaan tulemaan.
Tukehdun onneen. Tänään työnantaja ilmoitti, että  se peruu irtisanomiseni. Olen taas toistaiseksi jatkumaan tarkoitetussa työsuhteessa. Tänään on myös yskäni parantunut. Lasissa  on lämmintä portteria.
Tukahdun onneen……
Viikon kuluttua   kokoontuu  residensiin koko  perhe. Nuorin on  6 kk, vanhin kohta 60 v.  Viikon  kuluttua miehissä lähdetään hakemaan joulupuuta. Puhutaan  pienellä äänellä isoista asioista ja isolla äänellä pienistä asioista.
Tukahdun onneen….
Rouva Auer on tällä hetkellä nyt taas  miehensä tappaja ja lastensa hyväksikäyttäjä.
Luoja minua armahtakoon siitä tiedosta,  mitkä asiat ovat olleet Kirkkonummen Masalan  tapauksen taustalla. En halua tietää.  En halua  tietää myöskään sitä, mitä rouva Auer on lapsilleen tehnyt. Olen juuri nyt paskamaisen itsekäs  ja olen tukahtumaisillani onneen.  Onneton on se sielu, joka yrittää näitä  onnen murusia minulta  tämän kaoksen keskellä  riistää.
Sellaiselle ihmiselle  joudun  murahtamaan  ja toteamaan, että nyt sattui  huono arpa. Sellainen  ihminen ei ehkä näe silmissäni  loistavaa  onnea, mutta taatusti  kyllä huomaa  niistä hohtavan vaaran.

Ei kommentteja: