Tillman

Tillman

perjantai 20. joulukuuta 2013

LähihoitajatuoksuKoistinen oli juuttunut tietokoneen ääreen  ja antanut ajan kulua. Kahvilaan oli   ehtinyt jo muodostua  jonoa. Sitä jonoa  riitti ulko-ovelle asti.
Jonossa ihmiset olivat aluksi vieraan oloisia, mutta kun Koistinen  katsoi heitä tarkemmin, hän huomasi  joukossa  tuttuja  ihmisiä. Koistinen  tunnisti ensin  ylilihavat, sitten peroksidiblondin ja  kun Koistinen tarkemmin katsoi, lopulta hän tajusi koko  lähihoitaja-kurssin  seisovan hänen edessään  kahvijonossa.
TE- keskuksen mies oli jo saanut kahvinsa. Se oli virkansa puolesta  esittelemässä  töitä ja elinkeinoja. Arvasin, että sillä oli niitä runsaasti tarjolla, jossain  hoitajien  luontaisen työssäkäyntialueen ulkopuolella.
Lähihoitajat tuoksuivat kaikki samalle tuoksulle. Koistinen osasi sen jo  entuudestaan. Lähihoitaja tuoksuu  ensiksikin  hoidolta, mutta sitten  joltakin raskaalta ja uuvuttavalta. Vähän halvalta. Koistinen  oli siihen tuoksuun  törmännyt ensimmäisen kerran  Inglisissä suomalaiskapakan vaatenarikalla aamuyön tunteina.
Jono meni hitaasti eteenpäin. Lähihoitajat varoivat  juhlavaatteitaan,  sillä niiden piti säästellä niitä iltaan asti.  Ylilihavien  mustilla  juhlavaatteilla  olisi  verhoillut  pienen kappelin pitkänäperjantaina.  Koistinen mietti   lentokoneen vessaa. Mahtuisiko tuommoinen  lähihoitaja  sinne  ? Pitäisikö sen peruuttaa sinne  etuohjaamosta  stuerttien  katseiden alla ?
Jono meni hitaasti. Lähihoitajilla ei ollut  rahaa. Ne joutuivat  maksamaan  kahvinsa, mutta  joku hoivafirma oli kustantanut  niille täytekakut. Ne sähläsivät  tunnuslukujensa kanssa ja lainailivat toisilleen ristiin rahaa.
Koistinen  katseli  vuorotellen  ylilihavia ja  kireitä kolmekymppisiä. Niillä kaikilla oli kukkakaupan kimppuja  siististi lattialle  kaadettuina.  Sillä ne osoittivat, mihin ne halusivat istua. Kahvilassa ne olivat istuneet  samoilla  tuoleilla koko  vuoden. Lihavat menivät suurien  kimppujen  luo ja istuutuivat niiden seuraksi. Kireät  kolmekymppiset    istuivat  yksittäispakattujen ruusujen  viereen.  TE- keskuksen mies istui ensin  omassa pöydässään muistitikkunsa  kanssa, mutta  pian se  huomasi  sen ahdistavaksi ja siirtyi lähihoitajatuoksun keskelle.
Koistinen  ajatteli, että jos tuossa  laumassa olisi edes yksi Nina Ricci,  hän marssisi sen  viereen ja kysyisi, lainaisiko  se kaulaliinaansa Koistiselle  joulunpyhiksi. Koistinen  olisi luvannut  nukkua sen  kaulaliinan  vieressä  koko pitkät pyhät.
Hän  ajatteli, että  Nuutin päivänä  olisi  mukava  ajella  palauttamaan  sellaista liinaa ja kysellä  iltapäivän hämyssä, kuinka lähihoitaja oli joulunsa hoidellut.

Ei kommentteja: