Tillman

Tillman

maanantai 30. joulukuuta 2013

Halu

Formulakuski Oliver Panis haluaa välttämättä päästa tapaamaan ystäväänsä Michael Schumacheria. Michael makaa sairaalassa pää kissankuppina koomassa ja hänelle on tehty kaksi leikkausta. Silti herra Panis haluaa välttämättä päästä tapaamaan ystäväänsä.

Mitähän herra Panis sitten tapaamisessa tekisi ? Pitäisi Schumia kädestä ?

Kaikkihan alkoi siitä, että Schumi halusi laskea merkittyjen rinteiden ulkopuolella. Hän halusi hakea omia rajojaan. Hän halusi olla erilainen kuin muut. Muut laskevat merkityillä rinteillä.

Shumin puolustukseksi on haluttu sanoa se, että ilman kypärää Scumi olisi jo kuollut.

Suomalainen lautailija menehtyi Itävallassa. Hänkin halusi laskea merkittyjen ´rinteiden ulkopuolella. Hänen puolustuksekseen iltapäivälehti haluaa sanoa, että hän oli toimitusjohtaja Kauniaisista.

Kaikki me haluamme jotain.

Lapsenlapseni lähti juuri kotiin mummolasta. Minä toivon ja haluan hartaasti, että vävyni ajaa autoa merkityillä alueilla tuolla hämärässä ja pimeässä. Haluan, että pikkuinen pääsee kotiin touhuamaan tuttujen leikkikalujensa kanssa. Halusin pitkittää jouluista yhdessäoloa viimeiseen hetkeen asti. Olen itsekäs. Samalla kumminkin ymmärrän, että viisaus on jotain muuta kuin halu.

Venäjällä terroristien pommeihin on vuorokauden aikana kuollut kymmeniä syyttömiä ihmisiä. He ovat toisten ihmisten halujen uhreja. Heiltä Schumi vie palstamillimetrit, sillä gladiatorin kuolema , loukkaantuminen sytyttää meidät haluamaan lisää ja lisää. Me emme halua auttaa Aleppon lapsia. Me haluamme kiittää Scumia siitä, että hän on puolestamme voittanut kuoleman niin monta kertaa. Me suremme ja pelkäämme sitä, että hänelle tapahtuu nyt jotain kauheaa, emmekä voi häntä enää laittaa tunnustelijaksi kuolemaa vastaan.

Ps. lapsenlapseni pääsi turvallisesti kotiinsa.  Ja Scuminkaan tilanne ei enää huonone. Kyllä tämä tästä taas.

Ei kommentteja: