Tillman

Tillman

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Mutustelua

Bi-polaarisessa  angstissa  en osaa  pysytellä pois täältä bloggerista. En saa tuota toista alustaa  mieleisekseni, enkä oikein halua ryhtyä maksamaan siitä, että saisin premium - oikeudet sinne. Täällä bloggerissakin on puutteita, mutta  yhtä kaikki, myös helkkaristi etuja.  Sain ainakin tuon otsikkokuvat  tuohon jälleen  omaksi ja Kari Rydmanin  iloksi.

Taidan  näin aluksi  kirjoitella samat jorinat  molemmille alustoille. Näemme sitten  yhdessä, missä alustalla me  tykkäämme käydä ja olla.

Tuomiosunnuntai näyttää  valkenevan  jälleen hitaasti mutta varmasti. Kirkko pääsee lopettamaan vuotensa vähän ennen yhteiskuntaa. Näinä aikoina  molempien tarjoama sanoma on yhtä synkkä. Synti, petos ja huijaus riehuu keskuudessamme ja semmoisesta  seuraa hirmuinen  rangaistus. Puheenjohtaja Sipiläkin tuntuu olevan omiinsa  niin suivaantunut, että aremmat  piiloutuvat tupailloissa  peräkamareihin.

Paha siis sai palkkaansa. Vaalea blondi menetti  avoautonsa, mutta  sai kohtuullisen erorahan. Jos hänellä joutilasta aikaa nyt  tulevaisuudessa enemmänkin on, hän voisi ryhtyä kirjoittamaan asiasta  kirjaa, joko itse, taikka haamukirjoittajan  kanssa.

Kirjan sisältö  saattaisi muodostua mielenkiintoiseksi. Olemme  luennoilla  nuorison kanssa viime  viikolla käsitelleet sattumalta  juuri  seuraavia kolmea aihetta:  naisjohtajuus, johtamisen arvot ja johtamisen moraali. Vähän olemme  pintää raaputtaneet ja huomanneet  sen, että  vaikkakin ilmeisiä kähmintöjä on asiassa tapahtunut ja tyttären  kämpän verotusarvot  ovat heittäneet häränpyllyä, niin suurin kateuden aihe  on ehkä kuitenkin ollut avo-BMW ja vuosipalkaksi  muunnettu kuukausipalkka. KEVA:n sijoitukset ovat menestyneet erittäin hyvin , jos niitä vertaa muiden eläkevakuutusyhtiöiden  sijoituksiin. KEVA: n  toimitusjohtajan  palkka on  pienimmästä päästä , jos vertaa sitä hänen kolleegoidensa palkkaan. Ja kolmanneksi , semmoista  18 000 euron kuukausipalkkaa saa kuka tahansa  konkurssikypsän kaupungin kaupunginjohtaja.

Ja lopuksi vähän musiikkia tuomiosunnuntain ratoksi.
5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tervetuloa takaisin. hyviä huomiota. vaikka ko. naisjohtajalla (keskusta) olikin lähtenyt vähän bmw keulimaan noiden etuisuuksien suhteen, niin en pidä niitä silti oikein minään verrattuna muihin miespuolisiin johtajiin. Kun katsastelee eläkeyhtiöiden pomojen palkkoja, ko. nainen ansaitsi lähinnä taskurahoja. Varatoimistusjohtaja Tapani Hellsténilläkin oli kalliimpi auto.

Tässä kyllä todellakin savustetiin ulos henkilö, joka itse oli lähinnä ottanut sen mitä hänelle hallituksen ja etujen valvojien siunaavien kättenpäällepanemisten hyväksynnällä annettiin. Jos tässä joku on ollut pölhökustaa, niin ne, jotka ovat etuuksia valvoneet ja hyväksyneet.

Soisi heidänkin eroavan. Entinenkään toimitusjohtaja Markku Kauppinen (keskusta) ei saanut ihan puhtaita papereita vaalirahasotkuissaan.

http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2009/07/06/kevan-markku-kauppinen-eroaa/200915771/12

Jos tämä koko pölhökustailu jostakin kertoo, niin mielestäni lähinnä kevan hallituksen puusilmäisyydestä ja siitä, että koko homma alunperin oli pelkkää poliittista junailua. Mutta mikäpä tässä maassa ei olisi. Jäljet johtaa sylttytehtaalle ja tässä tapauksessa hyvin paljon myös Sampsa Katajaan (kok).

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ailuksen-valinta-kevan-johtoon-ei-ollut-yksimielinen/2404146

Nyt tietysti SDP, vasemmisto ja vihreät siellä kuorossa huutavat, kuinka heidän kohdallaan mitään tällaista ei koskaan pääsisi tapahtumaan. Juupa juu. Tässäpä heidän suosimansa ehdokkaan, eli kevan entisen sijoitustoiminnasta vastaavan varatj:n Viherkentän (sit.) arviointikyvystä NovaGrouppiin liittyen:

http://www.uusisuomi.fi/raha/65413-nova-liikemiesten-rikoshistoria-selvisi-keva-pomolle-googlaamalla

Ei taida olla mitään uutta auringon alla.

Tuomiosunnuntai on hyvä päivä. Saa muistumaan mieleen, että joku päivä tuomio koittaa meistä jokaiselle. Ja silloin meitä on lähinnä kahta laatua koolla, joko lampaita tai vuohia ja se jako tehdään jo tässä elämässä.

Lord Acton 1887:

"Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely. Great men are almost always bad men."

-Noomi

Tillman kirjoitti...

Hyvin kirjoitettu ja pohdittu. tuohon ei ole allekirjoittaneelle oikein mitään lisättävää.

Lähden sitäpaitsi kohta konserttiin, joten yritän taiteen voimilla saada ajatukseni tasaantumaan.

Erityisesti minua hymyilytti Lordin mietteet. Englannin kieli on oivallinen kieli ilmaista tämän tapaista asiaa. . Kuivaa, sarkastista ja jopa satiirista poljentoa on Lordin mietelmässä.

Saanen lainata käyttööni

Anonyymi kirjoitti...

Lordilla oli sangen nerokkaita ajatuksia, mutta se ei sinällään ole mikään ihme jos hengailee Tocquevillen ja Gladstonen kaltaisten tyyppien kanssa.

Kieltämättä Lordin lausahduksia on vaikeaa kääntää yhtä osuvasti suomeksi.

Luulen, että et ole ainoa, joka lainailee Lordia:)

-Noomi

Kari Rydman kirjoitti...

Luen omituista ilmoitusta ilokseni julkaistusta kuvasta - eikä missään mitään kuvaa näy! Sitten huomasinkin olevani Wordpressissä, ja löysin lohdukseni linkin tälle alustalle JA KUVAAN! Kyllä minä enemmän Bloggerista pitäisin... Ihan vain sen söpön mummosi takia...

Liisu kirjoitti...

Tillman! Kiitän sinua erikoisesti tuosta videosta, jonka olit laittanut loppuun.

Lainasin sitä omaan blogiini vastapainoksi sen saarnaavalle sisällölle. Ethän pane pahaksesi?